Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.ein stücklein Hünner/ oder Rindfleisch Feistes Einen Endvogel/ Taube/ Rebhuhn/ Schnepffe/ oder ander FederWiltpret in einem guten Söde oder Brüelein. WEnn das FederWiltpret gepflocket/ vnd ein stuͤcklein Huͤnner/ oder Rindfleisch Feistes Einen Endvogel/ Taube/ Rebhuhn/ Schnepffe/ oder ander FederWiltpret in einem guten Soͤde oder Bruͤelein. WEnn das FederWiltpret gepflocket/ vnd <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0036" n="24"/> ein stuͤcklein Huͤnner/ oder Rindfleisch Feistes<lb/> darzu/ las es noch ein Soͤdlein thun/ vnd richte<lb/> es an. Wil man sie aber lieber gelbe haben/ so<lb/> koche die Henne/ oder was es sey allenthalben<lb/> wie vorgemeldet/ Alleine an stat des roͤcken<lb/> Brodts/ nim geriebne Semmeln/ vnd an stat<lb/> der Zwibeln/ wo ferne man sie nicht gerne haben<lb/> wil/ kleine Rosinlein/ gehackte Opffel oder Birn/<lb/> vnd wuͤrtze sie allenthalben wie oben vorgedacht/<lb/> Aber an stat der Neglein thue ein gut theil<lb/> Saffran dran/ so wird es auch recht vnd gut.</p> </div> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Einen Endvogel/ Taube/ Rebhuhn/</hi><lb/> Schnepffe/ oder ander FederWiltpret<lb/> in einem guten Soͤde oder<lb/> Bruͤelein.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">W</hi>Enn das FederWiltpret gepflocket/ vnd<lb/> rein gemacht ist/ so thue es in einen Topff/<lb/> geus frisch Wasser dran/ Saltze es/ vnd<lb/> las es halb einsieden. Oder aber stecke es an einen<lb/> spieß/ vnd brate es halb/ nim in dessen Semmelschnitten/ </p> </div> </div> </div> </body> </text> </TEI> [24/0036]
ein stuͤcklein Huͤnner/ oder Rindfleisch Feistes
darzu/ las es noch ein Soͤdlein thun/ vnd richte
es an. Wil man sie aber lieber gelbe haben/ so
koche die Henne/ oder was es sey allenthalben
wie vorgemeldet/ Alleine an stat des roͤcken
Brodts/ nim geriebne Semmeln/ vnd an stat
der Zwibeln/ wo ferne man sie nicht gerne haben
wil/ kleine Rosinlein/ gehackte Opffel oder Birn/
vnd wuͤrtze sie allenthalben wie oben vorgedacht/
Aber an stat der Neglein thue ein gut theil
Saffran dran/ so wird es auch recht vnd gut.
Einen Endvogel/ Taube/ Rebhuhn/
Schnepffe/ oder ander FederWiltpret
in einem guten Soͤde oder
Bruͤelein.
WEnn das FederWiltpret gepflocket/ vnd
rein gemacht ist/ so thue es in einen Topff/
geus frisch Wasser dran/ Saltze es/ vnd
las es halb einsieden. Oder aber stecke es an einen
spieß/ vnd brate es halb/ nim in dessen Semmelschnitten/
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 24. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/36>, abgerufen am 16.02.2025. |