Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.Kapaunen/ Hünner/ Wiltpret oder sonsten Zamfleisch in einer guten Brüe. NJm den Kapaunen/ Henne oder was es Kapaunen/ Huͤnner/ Wiltpret oder sonsten Zamfleisch in einer guten Bruͤe. NJm den Kapaunen/ Henne oder was es <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <pb facs="#f0035" n="23"/> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Kapaunen/ Huͤnner/ Wiltpret oder </hi><lb/> sonsten Zamfleisch in einer guten<lb/> Bruͤe.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jm den Kapaunen/ Henne oder was es<lb/> sey/ zerlege oder zerluͤtte sie/ vnd mache stuͤcken<lb/> draus/ setze es in einer Rindfleischsuppen<lb/> zum fewer/ vnd las es kochen/ biß es halb<lb/> gar vnd muͤrbe ist/ geus darnach einen guten Essig<lb/> vnd halb so viel Wein dran/ thue gerieben rocken<lb/> Brod/ 3 oder 4 geschnitne Opffel/ ein gut<lb/> theil geschnitne vnd geroͤste Zwibeln darzu/ vnd<lb/> las es auch ein wenig mit sieden/ thue den die<lb/> Henne oder Fleisch in eine Schuͤssel/ vnd treibe<lb/> die Suppe mit allen durch ein enges sieblein/<lb/> oder tuch/ vnd thue es wieder an die Henne/ wuͤrtze<lb/> es mit Jngwer/ Pfeffer/ Neglein vnd Zucker/<lb/> vnd mache es also/ das es weder zu suͤsse noch zu<lb/> sawer sey/ Wil es zu dicke werden so geus noch<lb/> ein wenig Wein oder Essig dran/ welches man<lb/> am liebsten hat/ Jst es nicht feist gnung/ so lege </p> </div> </div> </div> </body> </text> </TEI> [23/0035]
Kapaunen/ Huͤnner/ Wiltpret oder
sonsten Zamfleisch in einer guten
Bruͤe.
NJm den Kapaunen/ Henne oder was es
sey/ zerlege oder zerluͤtte sie/ vnd mache stuͤcken
draus/ setze es in einer Rindfleischsuppen
zum fewer/ vnd las es kochen/ biß es halb
gar vnd muͤrbe ist/ geus darnach einen guten Essig
vnd halb so viel Wein dran/ thue gerieben rocken
Brod/ 3 oder 4 geschnitne Opffel/ ein gut
theil geschnitne vnd geroͤste Zwibeln darzu/ vnd
las es auch ein wenig mit sieden/ thue den die
Henne oder Fleisch in eine Schuͤssel/ vnd treibe
die Suppe mit allen durch ein enges sieblein/
oder tuch/ vnd thue es wieder an die Henne/ wuͤrtze
es mit Jngwer/ Pfeffer/ Neglein vnd Zucker/
vnd mache es also/ das es weder zu suͤsse noch zu
sawer sey/ Wil es zu dicke werden so geus noch
ein wenig Wein oder Essig dran/ welches man
am liebsten hat/ Jst es nicht feist gnung/ so lege
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 23. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/35>, abgerufen am 16.02.2025. |