Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.Gebratene Hünner in einem Trisanet. BRate die Hünner erstlichen fein mürbe Eine Henne in jhrer eigenen Brüe oder Södlein. KOche oder seude die Henne fein weis/ mit Gebratene Huͤnner in einem Trisanet. BRate die Huͤnner erstlichen fein muͤrbe Eine Henne in jhrer eigenen Bruͤe oder Soͤdlein. KOche oder seude die Henne fein weis/ mit <TEI> <text> <body> <div n="1"> <pb facs="#f0031" n="19"/> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Gebratene Huͤnner in einem</hi><lb/> Trisanet.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">B</hi>Rate die Huͤnner erstlichen fein muͤrbe<lb/> vnd braun abe/ vnd las sie kalt werden/<lb/> darnach behe etzlichen Semmelschnitten<lb/> auch braun/ mache einen guten Trisanet von<lb/> Zucker/ Zimmet/ ein wenig Jngwer/ vnd guten<lb/> Wein. Hat man aber Malvasir/ Reinfall oder<lb/> andern suͤssen Wein/ so wird es desto besser/ weiche<lb/> die gebeeten Semmelschnitten drein/ Nim<lb/> den die Huͤnner/ zerlege sie in 5 oder 6 stuͤcklein/<lb/> vnd richte sie in eine Schuͤssel an/ lege darnach<lb/> die geweichten Semmeln fein gantz daruͤber/<lb/> geus den Wein so viel die notturfft erfordert/ darunter/<lb/> vnd strewe Zucker vnd Zimmet drauff/<lb/> vnd gib es also kalt/ es ist ein herliches Essen.</p> </div> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Eine Henne in jhrer eigenen Bruͤe</hi><lb/> oder Soͤdlein.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">K</hi>Oche oder seude die Henne fein weis/ mit<lb/> Petersilgen wurtzeln/ zerschneide sie den in </p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [19/0031]
Gebratene Huͤnner in einem
Trisanet.
BRate die Huͤnner erstlichen fein muͤrbe
vnd braun abe/ vnd las sie kalt werden/
darnach behe etzlichen Semmelschnitten
auch braun/ mache einen guten Trisanet von
Zucker/ Zimmet/ ein wenig Jngwer/ vnd guten
Wein. Hat man aber Malvasir/ Reinfall oder
andern suͤssen Wein/ so wird es desto besser/ weiche
die gebeeten Semmelschnitten drein/ Nim
den die Huͤnner/ zerlege sie in 5 oder 6 stuͤcklein/
vnd richte sie in eine Schuͤssel an/ lege darnach
die geweichten Semmeln fein gantz daruͤber/
geus den Wein so viel die notturfft erfordert/ darunter/
vnd strewe Zucker vnd Zimmet drauff/
vnd gib es also kalt/ es ist ein herliches Essen.
Eine Henne in jhrer eigenen Bruͤe
oder Soͤdlein.
KOche oder seude die Henne fein weis/ mit
Petersilgen wurtzeln/ zerschneide sie den in
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 19. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/31>, abgerufen am 22.02.2025. |