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Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.

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darauff/ Mache ein ander Blat von Teige darüber/
formir es wie einen Hecht/ bestreichs mit
gelben von Eyern/ vnd laß anderthalbe Stunde
in einem Backofen oder Basteten herd backen/
So wird es recht vnd gut. Also kan man vielerley
Fische in Basteten zurichten.

Eine Basteten mit Fohren vnd
allerley Bratfischen.

NJmb den Fisch/ mache jhn gleich wie einen
Bratfisch/ saltze jn/ thue ein gut theil Butter
dran/ vnd bestrew den Fisch mit vorgemelter
Würtze/ vnd laß es anderthalbe Stunde
backen/ So hat er genug.

Eine Basteten von Stock oder
Halbfischen.

NJmb einen Stockfisch/ vnnd seude jhn in
Wasser/ Vnd wann er schier gesotten ist/ so
zerklaube jhn sauber/ vnd thu jhn inn den
Topff vom Teige gemacht/ thue daran Zucker/
Jngwer/ Neglein/ Pfeffer/ ein wenig Muscatenblüt/
auch Butter/ vnd laß jhn backen.

Von vielen andern Basteten vnd Tortten were noch zu melden/
Weil sie aber nach dem jtzo beschriebenen können
zugerichtet werden/ ist es vnnöhtig.

darauff/ Mache ein ander Blat von Teige daruͤber/
formir es wie einen Hecht/ bestreichs mit
gelben von Eyern/ vnd laß anderthalbe Stunde
in einem Backofen oder Basteten herd backen/
So wird es recht vnd gut. Also kan man vielerley
Fische in Basteten zurichten.

Eine Basteten mit Fohren vnd
allerley Bratfischen.

NJmb den Fisch/ mache jhn gleich wie einen
Bratfisch/ saltze jn/ thue ein gut theil Butter
dran/ vnd bestrew den Fisch mit vorgemelter
Wuͤrtze/ vnd laß es anderthalbe Stunde
backen/ So hat er genug.

Eine Basteten von Stock oder
Halbfischen.

NJmb einen Stockfisch/ vnnd seude jhn in
Wasser/ Vnd wann er schier gesotten ist/ so
zerklaube jhn sauber/ vnd thu jhn inn den
Topff vom Teige gemacht/ thue daran Zucker/
Jngwer/ Neglein/ Pfeffer/ ein wenig Muscatenbluͤt/
auch Butter/ vnd laß jhn backen.

Von vielen andern Basteten vnd Tortten were noch zu melden/
Weil sie aber nach dem jtzo beschriebenen koͤnnen
zugerichtet werden/ ist es vnnoͤhtig.

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[288/0300] darauff/ Mache ein ander Blat von Teige daruͤber/ formir es wie einen Hecht/ bestreichs mit gelben von Eyern/ vnd laß anderthalbe Stunde in einem Backofen oder Basteten herd backen/ So wird es recht vnd gut. Also kan man vielerley Fische in Basteten zurichten. Eine Basteten mit Fohren vnd allerley Bratfischen. NJmb den Fisch/ mache jhn gleich wie einen Bratfisch/ saltze jn/ thue ein gut theil Butter dran/ vnd bestrew den Fisch mit vorgemelter Wuͤrtze/ vnd laß es anderthalbe Stunde backen/ So hat er genug. Eine Basteten von Stock oder Halbfischen. NJmb einen Stockfisch/ vnnd seude jhn in Wasser/ Vnd wann er schier gesotten ist/ so zerklaube jhn sauber/ vnd thu jhn inn den Topff vom Teige gemacht/ thue daran Zucker/ Jngwer/ Neglein/ Pfeffer/ ein wenig Muscatenbluͤt/ auch Butter/ vnd laß jhn backen. Von vielen andern Basteten vnd Tortten were noch zu melden/ Weil sie aber nach dem jtzo beschriebenen koͤnnen zugerichtet werden/ ist es vnnoͤhtig.

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Zitationshilfe: Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 288. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/300>, abgerufen am 24.11.2024.