Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.Eine Karpffen Basteten. NJmb den Fisch gantz/ tzschupe jhn/ vnd zerkerbe Eine Hecht oder andere Fisch Basteten. NJmm einen mässigen Schüsselhecht/
tzschupe Eine Karpffen Basteten. NJmb den Fisch gantz/ tzschupe jhn/ vnd zerkerbe Eine Hecht oder andere Fisch Basteten. NJm̃ einen maͤssigẽ Schuͤsselhecht/
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Eine Karpffen Basteten.
NJmb den Fisch gantz/ tzschupe jhn/ vnd zerkerbe
jhn auff beyden seiten/ thue die Galle
herauß/ bestrew jn wol mit der Wuͤrtze vñ Saltz/
vnd lege jhn in den Bastetenteig/ thue geschnittene
Lemonien/ etzliche stuͤcklein Butter vnd Rosinlein
darauff/ lege einen Deckel von Teige daruͤber.
Formir es wie einen Karpffen/ bestreich es
mit dem gelben von Eyern/ vnd laß anderthalbe
Stunde backen.
Eine Hecht oder andere
Fisch Basteten.
NJm̃ einen maͤssigẽ Schuͤsselhecht/ tzschupe
vnd zukerbe jhn auff beyden seiten/ nim̃ jhn
aus/ wasche jhn rein/ vnnd lege jhn eine weil in
Essig/ Dann laß jn abseigen/ vnd besprenge vnd
reibe jhn allenthalben mit der genañten Wuͤrtze
vnd Saltz. Darnach mache ein blat von dem zugerichtten
Teige/ lege den Hecht oder einẽ andern
Fisch darauff/ thu geschnittene Lemonien/ kleine
stuͤcklein Butter/ vnd Rosinlein/ so man wil/
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