Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.Basteten von einer Schöpßkeulen/ Kalbfleisch/ oder andern zahmen Fleisch. NJmb die Schöpßkeule/ oder was es sey/ Grüne Lachs oder Hecht Basteten. NJmb den Hecht oder Lachs/ seud jhn in einem Basteten von einer Schoͤpßkeulen/ Kalbfleisch/ oder andern zahmen Fleisch. NJmb die Schoͤpßkeule/ oder was es sey/ Gruͤne Lachs oder Hecht Basteten. NJmb den Hecht oder Lachs/ seud jhn in einem <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <pb facs="#f0298" n="286"/> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Basteten von einer Schoͤpßkeulen/ </hi><lb/> Kalbfleisch/ oder andern zahmen<lb/> Fleisch.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jmb die Schoͤpßkeule/ oder was es sey/<lb/> klopffe sie wol/ dann laß sie ein wenig sieden/<lb/> vnd kuͤhle sie aus/ Darnach spicke sie wol/<lb/> besprenge sie mit der gemeldten Wuͤrtze vnnd<lb/> Saltze/ laß sie eine weil darinne ligen/ Alßdann<lb/> mache einen Teig/ wie beschrieben/ treibe ein<lb/> dick Blat davon/ lege das Fleisch drauff/ vnd ein<lb/> Blat druͤber/ formir es so gut du kanst/ bestreich<lb/> es mit gelben von Eyern/ vnd laß anderthalbe<lb/> Stunde backen.</p> </div> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Gruͤne Lachs oder Hecht</hi><lb/> Basteten.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jmb den Hecht oder Lachs/ seud jhn in einem<lb/> Wasser/ vnd saltze jhn wie sonsten/<lb/> Nim̃ dann ein oder zwey Hecht oder Lachßstuͤcken/<lb/> thu es inn den Bastetentopff. Nim̃ Rosinen/<lb/> Zucker/ Saffran/ Wein/ Jngwer/ vnd ein<lb/> gut theil Butter darzu/ laß es eine Stunde backen/<lb/> er wird gut.</p> </div> </div> </div> </body> </text> </TEI> [286/0298]
Basteten von einer Schoͤpßkeulen/
Kalbfleisch/ oder andern zahmen
Fleisch.
NJmb die Schoͤpßkeule/ oder was es sey/
klopffe sie wol/ dann laß sie ein wenig sieden/
vnd kuͤhle sie aus/ Darnach spicke sie wol/
besprenge sie mit der gemeldten Wuͤrtze vnnd
Saltze/ laß sie eine weil darinne ligen/ Alßdann
mache einen Teig/ wie beschrieben/ treibe ein
dick Blat davon/ lege das Fleisch drauff/ vnd ein
Blat druͤber/ formir es so gut du kanst/ bestreich
es mit gelben von Eyern/ vnd laß anderthalbe
Stunde backen.
Gruͤne Lachs oder Hecht
Basteten.
NJmb den Hecht oder Lachs/ seud jhn in einem
Wasser/ vnd saltze jhn wie sonsten/
Nim̃ dann ein oder zwey Hecht oder Lachßstuͤcken/
thu es inn den Bastetentopff. Nim̃ Rosinen/
Zucker/ Saffran/ Wein/ Jngwer/ vnd ein
gut theil Butter darzu/ laß es eine Stunde backen/
er wird gut.
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 286. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/298>, abgerufen am 22.02.2025. |