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Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.

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Basteten von einer Schöpßkeulen/
Kalbfleisch/ oder andern zahmen
Fleisch.

NJmb die Schöpßkeule/ oder was es sey/
klopffe sie wol/ dann laß sie ein wenig sieden/
vnd kühle sie aus/ Darnach spicke sie wol/
besprenge sie mit der gemeldten Würtze vnnd
Saltze/ laß sie eine weil darinne ligen/ Alßdann
mache einen Teig/ wie beschrieben/ treibe ein
dick Blat davon/ lege das Fleisch drauff/ vnd ein
Blat drüber/ formir es so gut du kanst/ bestreich
es mit gelben von Eyern/ vnd laß anderthalbe
Stunde backen.

Grüne Lachs oder Hecht
Basteten.

NJmb den Hecht oder Lachs/ seud jhn in einem
Wasser/ vnd saltze jhn wie sonsten/
Nimm dann ein oder zwey Hecht oder Lachßstücken/
thu es inn den Bastetentopff. Nimm Rosinen/
Zucker/ Saffran/ Wein/ Jngwer/ vnd ein
gut theil Butter darzu/ laß es eine Stunde backen/
er wird gut.

Basteten von einer Schoͤpßkeulen/
Kalbfleisch/ oder andern zahmen
Fleisch.

NJmb die Schoͤpßkeule/ oder was es sey/
klopffe sie wol/ dann laß sie ein wenig sieden/
vnd kuͤhle sie aus/ Darnach spicke sie wol/
besprenge sie mit der gemeldten Wuͤrtze vnnd
Saltze/ laß sie eine weil darinne ligen/ Alßdann
mache einen Teig/ wie beschrieben/ treibe ein
dick Blat davon/ lege das Fleisch drauff/ vnd ein
Blat druͤber/ formir es so gut du kanst/ bestreich
es mit gelben von Eyern/ vnd laß anderthalbe
Stunde backen.

Gruͤne Lachs oder Hecht
Basteten.

NJmb den Hecht oder Lachs/ seud jhn in einem
Wasser/ vnd saltze jhn wie sonsten/
Nim̃ dann ein oder zwey Hecht oder Lachßstuͤcken/
thu es inn den Bastetentopff. Nim̃ Rosinen/
Zucker/ Saffran/ Wein/ Jngwer/ vnd ein
gut theil Butter darzu/ laß es eine Stunde backen/
er wird gut.

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[286/0298] Basteten von einer Schoͤpßkeulen/ Kalbfleisch/ oder andern zahmen Fleisch. NJmb die Schoͤpßkeule/ oder was es sey/ klopffe sie wol/ dann laß sie ein wenig sieden/ vnd kuͤhle sie aus/ Darnach spicke sie wol/ besprenge sie mit der gemeldten Wuͤrtze vnnd Saltze/ laß sie eine weil darinne ligen/ Alßdann mache einen Teig/ wie beschrieben/ treibe ein dick Blat davon/ lege das Fleisch drauff/ vnd ein Blat druͤber/ formir es so gut du kanst/ bestreich es mit gelben von Eyern/ vnd laß anderthalbe Stunde backen. Gruͤne Lachs oder Hecht Basteten. NJmb den Hecht oder Lachs/ seud jhn in einem Wasser/ vnd saltze jhn wie sonsten/ Nim̃ dann ein oder zwey Hecht oder Lachßstuͤcken/ thu es inn den Bastetentopff. Nim̃ Rosinen/ Zucker/ Saffran/ Wein/ Jngwer/ vnd ein gut theil Butter darzu/ laß es eine Stunde backen/ er wird gut.

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Zitationshilfe: Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 286. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/298>, abgerufen am 23.11.2024.