Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.Eine Quitten Basteten. NJmb guten Teig/ mache einen runden Bastetentopff/ Eine Hasen Basteten. MAn darff den Hasen nicht erwällen/ Nur Eine Quitten Basteten. NJmb guten Teig/ mache einen runden Bastetentopff/ Eine Hasen Basteten. MAn darff den Hasen nicht erwaͤllen/ Nur <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <pb facs="#f0297" n="285"/> <div n="2"> <head> <hi rendition="#b">Eine Quitten Basteten.</hi> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jmb guten Teig/ mache einen runden Bastetentopff/<lb/> sambt dem Deckel/ Darnach<lb/> nim̃ gute Quitten/ schneid eine in vier oder sechs<lb/> stuͤcken/ schele die/ vnd thue die Kern davon/ dañ<lb/> besteck ein jedes theil besondern mit Zimmet vnd<lb/> Negelein. Darnach nim̃ den Topff/ den du gemacht<lb/> hast/ vnd lege am boden Zucker vnnd gestossene<lb/> Zim̃et/ vnd alßdann die Quittenschnitze<lb/> neben einander darauff/ vnd schuͤtte zween loͤffel<lb/> voll Zucker auch darzu/ vnd beschleuß den topff/<lb/> vnd setz jhn in Ofen/ vnd laß eine Stunde backẽ.<lb/> Vnd so du mehr Bruͤe daran machen woltest/ so<lb/> nim̃ guten Wein vnd Zucker vntereinander/ vnd<lb/> geuß es hinein/ laß backen/ vnd setz es also warm<lb/> auffn Tisch.</p> </div> <div n="2"> <head> <hi rendition="#b">Eine Hasen Basteten.</hi> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">M</hi>An darff den Hasen nicht erwaͤllen/ Nur<lb/> spicke vnd wuͤrtze jhn wol/ vnd mache jhn<lb/> nach der lenge in die Basteten/ vnd thue Butter<lb/> drauff/ vnd laß backen.</p> </div> </div> </div> </body> </text> </TEI> [285/0297]
Eine Quitten Basteten.
NJmb guten Teig/ mache einen runden Bastetentopff/
sambt dem Deckel/ Darnach
nim̃ gute Quitten/ schneid eine in vier oder sechs
stuͤcken/ schele die/ vnd thue die Kern davon/ dañ
besteck ein jedes theil besondern mit Zimmet vnd
Negelein. Darnach nim̃ den Topff/ den du gemacht
hast/ vnd lege am boden Zucker vnnd gestossene
Zim̃et/ vnd alßdann die Quittenschnitze
neben einander darauff/ vnd schuͤtte zween loͤffel
voll Zucker auch darzu/ vnd beschleuß den topff/
vnd setz jhn in Ofen/ vnd laß eine Stunde backẽ.
Vnd so du mehr Bruͤe daran machen woltest/ so
nim̃ guten Wein vnd Zucker vntereinander/ vnd
geuß es hinein/ laß backen/ vnd setz es also warm
auffn Tisch.
Eine Hasen Basteten.
MAn darff den Hasen nicht erwaͤllen/ Nur
spicke vnd wuͤrtze jhn wol/ vnd mache jhn
nach der lenge in die Basteten/ vnd thue Butter
drauff/ vnd laß backen.
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 285. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/297>, abgerufen am 22.02.2025. |