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Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.

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Basteten von kleinen Vogeln.

NJmb die Vögelein/ laß sie ein wenig sieden/
Nimm dann Speck/ hacke jn klein/ oder Butter/
Schmaltz/ vnd eine geriebene Semmel/ auch
Gewürtze vnd Rosinlein/ saltze es recht/ Thue
alles in den Basteten/ vnd laß backen.

Eine Basteten von Schöpfenfleisch.

NJmm den Schöpßkeulen/ laß den sieden/ vnd
daß er schier halb gesotten ist/ thue jhn in
den Basteten: Nimm dann Jngwer/ Pfeffer/ Lemonien/
gedörrten Majoran/ Ochsenfeistes/ vnd
ein gläßlein Wein darzu/ vnd laß anderthalbe
Stunde backen.

Eine Birn Basteten.

MAche ein Basteten töpfflein von Teige/
2. finger hoch/ wie vor angezeiget/ Nimm
darnach gute Birn/ schele sie/ vnd thue sie in das
Töpfflein/ auch Rosinlein/ Zucker/ Neglein vnd
Zimmet darzu/ Mache es zu/ vnd backe es/ vnd
bestreichs mit gelben vom Ey/ So wird es gut.

Basteten von kleinen Vogeln.

NJmb die Voͤgelein/ laß sie ein wenig sieden/
Nim̃ dann Speck/ hacke jn klein/ oder Butter/
Schmaltz/ vnd eine geriebene Sem̃el/ auch
Gewuͤrtze vnd Rosinlein/ saltze es recht/ Thue
alles in den Basteten/ vnd laß backen.

Eine Basteten von Schoͤpfenfleisch.

NJm̃ den Schoͤpßkeulen/ laß den sieden/ vnd
daß er schier halb gesotten ist/ thue jhn in
den Basteten: Nim̃ dann Jngwer/ Pfeffer/ Lemonien/
gedoͤrrten Majoran/ Ochsenfeistes/ vnd
ein glaͤßlein Wein darzu/ vnd laß anderthalbe
Stunde backen.

Eine Birn Basteten.

MAche ein Basteten toͤpfflein von Teige/
2. finger hoch/ wie vor angezeiget/ Nim̃
darnach gute Birn/ schele sie/ vnd thue sie in das
Toͤpfflein/ auch Rosinlein/ Zucker/ Neglein vnd
Zimmet darzu/ Mache es zu/ vnd backe es/ vnd
bestreichs mit gelben vom Ey/ So wird es gut.

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[284/0296] Basteten von kleinen Vogeln. NJmb die Voͤgelein/ laß sie ein wenig sieden/ Nim̃ dann Speck/ hacke jn klein/ oder Butter/ Schmaltz/ vnd eine geriebene Sem̃el/ auch Gewuͤrtze vnd Rosinlein/ saltze es recht/ Thue alles in den Basteten/ vnd laß backen. Eine Basteten von Schoͤpfenfleisch. NJm̃ den Schoͤpßkeulen/ laß den sieden/ vnd daß er schier halb gesotten ist/ thue jhn in den Basteten: Nim̃ dann Jngwer/ Pfeffer/ Lemonien/ gedoͤrrten Majoran/ Ochsenfeistes/ vnd ein glaͤßlein Wein darzu/ vnd laß anderthalbe Stunde backen. Eine Birn Basteten. MAche ein Basteten toͤpfflein von Teige/ 2. finger hoch/ wie vor angezeiget/ Nim̃ darnach gute Birn/ schele sie/ vnd thue sie in das Toͤpfflein/ auch Rosinlein/ Zucker/ Neglein vnd Zimmet darzu/ Mache es zu/ vnd backe es/ vnd bestreichs mit gelben vom Ey/ So wird es gut.

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Zitationshilfe: Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 284. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/296>, abgerufen am 23.11.2024.