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Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.

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Erstlich der Bericht/ Wie man den
Teig vnd das Gefeß zum Basteten
machen soll.

NJmb zwo handvoll schönes Mehl/ darein
schlage 2. Eyer/ vnd thue gute Butter
darzu/ alß ein Ey groß/ vnd knitzsche es
wol drein/ Wann es zu dürre seyn wolte/ so nimm
ein wenig laulicht Wasser/ vnd geuß dran/ Vnd
dieser Teig muß wol gerieben seyn/ daß er zehe
werde/ vnd man jhn wol wircken kan/ alßdenn ist
der Teig recht. Dann treibe oder mache zwey
dicke bletter davon/ eines zum boden/ das andere
zum Deckel/ vnd schlage darein was man wil.

Vermischung der Gewürtze
zun Basteten.

NJmb 4. loht Jngwer/ 2. loht Pfeffer/ ein
halb loht Muscatennüsse/ 2. lot Negelein/
ein loht Zimmet/ Das alles stosse vnd reibe vnter
einander/ vnd thue darunter halb Saltz/ so
viel der Gewürtze ist/ So ist es recht. Vnd bestrew
damit/ was man in die Basteten haben
oder schlagen wil/ es sey Wildpret/ Fleisch oder

Erstlich der Bericht/ Wie man den
Teig vnd das Gefeß zum Basteten
machen soll.

NJmb zwo handvoll schoͤnes Mehl/ darein
schlage 2. Eyer/ vnd thue gute Butter
darzu/ alß ein Ey groß/ vnd knitzsche es
wol drein/ Wann es zu duͤrre seyn wolte/ so nim̃
ein wenig laulicht Wasser/ vnd geuß dran/ Vnd
dieser Teig muß wol gerieben seyn/ daß er zehe
werde/ vnd man jhn wol wircken kan/ alßdenn ist
der Teig recht. Dann treibe oder mache zwey
dicke bletter davon/ eines zum boden/ das andere
zum Deckel/ vnd schlage darein was man wil.

Vermischung der Gewuͤrtze
zun Basteten.

NJmb 4. loht Jngwer/ 2. loht Pfeffer/ ein
halb loht Muscatennuͤsse/ 2. lot Negelein/
ein loht Zimmet/ Das alles stosse vnd reibe vnter
einander/ vnd thue darunter halb Saltz/ so
viel der Gewuͤrtze ist/ So ist es recht. Vnd bestrew
damit/ was man in die Basteten haben
oder schlagen wil/ es sey Wildpret/ Fleisch oder

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[281/0293] Erstlich der Bericht/ Wie man den Teig vnd das Gefeß zum Basteten machen soll. NJmb zwo handvoll schoͤnes Mehl/ darein schlage 2. Eyer/ vnd thue gute Butter darzu/ alß ein Ey groß/ vnd knitzsche es wol drein/ Wann es zu duͤrre seyn wolte/ so nim̃ ein wenig laulicht Wasser/ vnd geuß dran/ Vnd dieser Teig muß wol gerieben seyn/ daß er zehe werde/ vnd man jhn wol wircken kan/ alßdenn ist der Teig recht. Dann treibe oder mache zwey dicke bletter davon/ eines zum boden/ das andere zum Deckel/ vnd schlage darein was man wil. Vermischung der Gewuͤrtze zun Basteten. NJmb 4. loht Jngwer/ 2. loht Pfeffer/ ein halb loht Muscatennuͤsse/ 2. lot Negelein/ ein loht Zimmet/ Das alles stosse vnd reibe vnter einander/ vnd thue darunter halb Saltz/ so viel der Gewuͤrtze ist/ So ist es recht. Vnd bestrew damit/ was man in die Basteten haben oder schlagen wil/ es sey Wildpret/ Fleisch oder

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Die Transkription beruht auf dem Exemplar der Universitätsbibliothek Erlangen-Nürnberg, Sign. H61/4 TREW.X 1058.

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Zitationshilfe: Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 281. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/293>, abgerufen am 23.11.2024.