Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.gefeß von gutem Teige/ vnnd fülle jhn
mit dem Eine andere Tortten oder kleiner Fladen. NJmb drey Eyer/ vnd mache den Boden wie Das XIV. Capitel. Bericht/ Wie man grosse vnd kleine
Basteten kalt vnd warm verfertigen soll/ daß sie viel Tage können gut bleiben. gefeß von gutem Teige/ vnnd fuͤlle jhn
mit dem Eine andere Tortten oder kleiner Fladen. NJmb drey Eyer/ vnd mache den Boden wie Das XIV. Capitel. Bericht/ Wie man grosse vnd kleine
Basteten kalt vnd warm verfertigen soll/ daß sie viel Tage koͤnnen gut bleiben. <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0292" n="280"/> gefeß von gutem Teige/ vnnd fuͤlle jhn mit dem<lb/> zugerichten/ setze jn in einen Ofen. Oder mache<lb/> nur ein boden/ wie zu einer Tortten/ vnnd thue<lb/> dann die zugerichte fuͤlle darauff/ So ist es auch<lb/> recht.</p> </div> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Eine andere Tortten oder</hi><lb/> kleiner Fladen.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jmb drey Eyer/ vnd mache den Boden wie<lb/> sonst/ Vnnd nim̃ darnach zwoͤlff Eyer/<lb/> klopffe sie wol/ vnd thue eine geriebene Semmel<lb/> drein/ daß es aber nicht zu starck werde/ vnd ein<lb/> halb pfund Rosinlein/ Nim̃ Schmaltz darunter/<lb/> vnd schuͤtte es auff den Boden/ vnd backe es<lb/> bald abe/ So ists recht vnd gut.</p> </div> </div> </div> <div n="1"> <head> <hi rendition="#b">Das XIV. Capitel.</hi> </head><lb/> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Bericht/ Wie man grosse vnd kleine</hi><lb/> Basteten kalt vnd warm verfertigen soll/<lb/> daß sie viel Tage koͤnnen<lb/> gut bleiben.</head><lb/> </div> </div> </body> </text> </TEI> [280/0292]
gefeß von gutem Teige/ vnnd fuͤlle jhn mit dem
zugerichten/ setze jn in einen Ofen. Oder mache
nur ein boden/ wie zu einer Tortten/ vnnd thue
dann die zugerichte fuͤlle darauff/ So ist es auch
recht.
Eine andere Tortten oder
kleiner Fladen.
NJmb drey Eyer/ vnd mache den Boden wie
sonst/ Vnnd nim̃ darnach zwoͤlff Eyer/
klopffe sie wol/ vnd thue eine geriebene Semmel
drein/ daß es aber nicht zu starck werde/ vnd ein
halb pfund Rosinlein/ Nim̃ Schmaltz darunter/
vnd schuͤtte es auff den Boden/ vnd backe es
bald abe/ So ists recht vnd gut.
Das XIV. Capitel.
Bericht/ Wie man grosse vnd kleine
Basteten kalt vnd warm verfertigen soll/
daß sie viel Tage koͤnnen
gut bleiben.
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 280. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/292>, abgerufen am 22.02.2025. |