Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.vnd laß backen/ biß es gnung hat/ vnd bestreich Ein durchgetrieben Oepffeltortten zu machen. NJmb Oepffel/ vnnd seude sie/ biß man sie Noch ein Oepffeltortten. NJmb die Oepffel/ vnd schneide sie fein breit/ vnd laß backen/ biß es gnung hat/ vnd bestreich Ein durchgetrieben Oepffeltortten zu machen. NJmb Oepffel/ vnnd seude sie/ biß man sie Noch ein Oepffeltortten. NJmb die Oepffel/ vnd schneide sie fein breit/ <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0286" n="274"/> vnd laß backen/ biß es gnung hat/ vnd bestreich<lb/> jhn mit dem gelben von einem Ey.</p> </div> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Ein durchgetrieben Oepffeltortten</hi><lb/> zu machen.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jmb Oepffel/ vnnd seude sie/ biß man sie<lb/> durch ein Sieblein treiben kan/ thue es in<lb/> eine Schuͤssel/ auch Jngwer/ Zimmet vñ Zucker<lb/> dran/ vnd schuͤtte es auff den Boden/ der darzu<lb/> gemacht ist/ vnd laß backen. Vnd wann es nun<lb/> halb gebacken ist/ so nim̃ Rosenwasser/ vnd bestreich<lb/> sie. Man mag Birn oder andere Torten<lb/> also backen/ es ist auch recht.</p> </div> <div n="2"> <head> <hi rendition="#b">Noch ein Oepffeltortten.</hi> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jmb die Oepffel/ vnd schneide sie fein breit/<lb/> roͤste sie in einem Schmaltze/ lege es dann<lb/> auff ein boͤdlein/ strewe Zucker/ Zimmet vnd Rosinlein<lb/> darauff/ Dann wieder eingelegt/ vnnd<lb/> vberstrew es wieder also/ Mache dann einen<lb/> Deckel druͤber/ vnd laß es backen.</p> </div> </div> </div> </body> </text> </TEI> [274/0286]
vnd laß backen/ biß es gnung hat/ vnd bestreich
jhn mit dem gelben von einem Ey.
Ein durchgetrieben Oepffeltortten
zu machen.
NJmb Oepffel/ vnnd seude sie/ biß man sie
durch ein Sieblein treiben kan/ thue es in
eine Schuͤssel/ auch Jngwer/ Zimmet vñ Zucker
dran/ vnd schuͤtte es auff den Boden/ der darzu
gemacht ist/ vnd laß backen. Vnd wann es nun
halb gebacken ist/ so nim̃ Rosenwasser/ vnd bestreich
sie. Man mag Birn oder andere Torten
also backen/ es ist auch recht.
Noch ein Oepffeltortten.
NJmb die Oepffel/ vnd schneide sie fein breit/
roͤste sie in einem Schmaltze/ lege es dann
auff ein boͤdlein/ strewe Zucker/ Zimmet vnd Rosinlein
darauff/ Dann wieder eingelegt/ vnnd
vberstrew es wieder also/ Mache dann einen
Deckel druͤber/ vnd laß es backen.
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 274. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/286>, abgerufen am 22.02.2025. |