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Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.

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Bastetenherd/ vnnd laß es eine halbe Stunde
gemach backen/ jedoch nicht zu harte. Darnach
schneide feine lange/ dünne/ schmale schnitten
drauß/ legs auff einen Deckel oder Bret nacheinander/
Setze es wieder inn einen Ofen/ oder
warme Stuben/ biß es fein durchauß abetrocknet/
vnd harte wird/ So ist es recht/ vnd bleibet
lange zeit gut.

Andere gute Holhiplein
zu backen.

NJmb ein schön klar weis Mehl in eine schüssel/
geuß ein wenig Zimmet oder Rosenwasser/
vnd halb so viel frisch Wasser drein/ thue
ein gut theil Zucker/ Zimmet vnd Jngwer darzu/
vnd mache einen dünnen Teig drauß/ denn back
es mit einem Backeisen risch abe/ wickle es alßbald
vber ein rund höltzlein/ So ist es recht.

Ein gut Trisaneth.

NJmb ein halb pfund Zucker/ Jngwer vnd
Zimmet/ jedes ein Loht/ Muscatenblumen

Bastetenherd/ vnnd laß es eine halbe Stunde
gemach backen/ jedoch nicht zu harte. Darnach
schneide feine lange/ duͤnne/ schmale schnitten
drauß/ legs auff einen Deckel oder Bret nacheinander/
Setze es wieder inn einen Ofen/ oder
warme Stuben/ biß es fein durchauß abetrocknet/
vnd harte wird/ So ist es recht/ vnd bleibet
lange zeit gut.

Andere gute Holhiplein
zu backen.

NJmb ein schoͤn klar weis Mehl in eine schuͤssel/
geuß ein wenig Zimmet oder Rosenwasser/
vnd halb so viel frisch Wasser drein/ thue
ein gut theil Zucker/ Zimmet vnd Jngwer darzu/
vnd mache einen duͤnnen Teig drauß/ denn back
es mit einem Backeisen risch abe/ wickle es alßbald
vber ein rund hoͤltzlein/ So ist es recht.

Ein gut Trisaneth.

NJmb ein halb pfund Zucker/ Jngwer vnd
Zimmet/ jedes ein Loht/ Muscatenblumen

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[268/0280] Bastetenherd/ vnnd laß es eine halbe Stunde gemach backen/ jedoch nicht zu harte. Darnach schneide feine lange/ duͤnne/ schmale schnitten drauß/ legs auff einen Deckel oder Bret nacheinander/ Setze es wieder inn einen Ofen/ oder warme Stuben/ biß es fein durchauß abetrocknet/ vnd harte wird/ So ist es recht/ vnd bleibet lange zeit gut. Andere gute Holhiplein zu backen. NJmb ein schoͤn klar weis Mehl in eine schuͤssel/ geuß ein wenig Zimmet oder Rosenwasser/ vnd halb so viel frisch Wasser drein/ thue ein gut theil Zucker/ Zimmet vnd Jngwer darzu/ vnd mache einen duͤnnen Teig drauß/ denn back es mit einem Backeisen risch abe/ wickle es alßbald vber ein rund hoͤltzlein/ So ist es recht. Ein gut Trisaneth. NJmb ein halb pfund Zucker/ Jngwer vnd Zimmet/ jedes ein Loht/ Muscatenblumen

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Zitationshilfe: Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 268. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/280>, abgerufen am 23.11.2024.