Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.klein
gestossen/ geuß drey löffel voll Rosenwasser Andere Zucker Lezelten. NJmb ein pfund Zucker/ Jngwer/ Neglein Einen guten Leckkuchen oder Lezelten
mit Zucker oder Honige zu backen. klein
gestossen/ geuß drey loͤffel voll Rosenwasser Andere Zucker Lezelten. NJmb ein pfund Zucker/ Jngwer/ Neglein Einen guten Leckkuchen oder Lezelten
mit Zucker oder Honige zu backen. <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0276" n="264"/> klein gestossen/ geuß drey loͤffel voll Rosenwasser<lb/> darzu/ vnnd laß es auff einer glut vntereinander<lb/> sieden/ biß dicke wird/ Dann versuche es/ obs<lb/> recht ist/ geuß ein bahr troͤpfflein auff einen Teller/<lb/> wird es bald kalt vnd gerinnet/ so hat es genung/<lb/> Dann mache die Lezelten in einer Forme<lb/> oder schlecht/ wie man wil.</p> </div> </div> <div n="2"> <head> <hi rendition="#b">Andere Zucker Lezelten.</hi> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jmb ein pfund Zucker/ Jngwer/ Neglein<lb/> vnd Zimmet/ jedes ein Loht/ Muscatenblumen<lb/> ein halb pfund/ Cardomonẽ ein halb pfund/<lb/> geriebene Zibeben/ einwenig geschnittene Citronen<lb/> oder Pommerantzenschalen/ Dieses alles<lb/> vbern Fewer mit Rosen oder Zimmetwasser abgeruͤhret/<lb/> vnd getrocknet/ biß dicke wird/ Darnach<lb/> mit Zucker oder Mehl außgewircket/ vnd<lb/> Lezelten davon gemacht/ groß oder klein/ wie<lb/> man wil.</p> </div> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Einen guten Leckkuchen oder Lezelten </hi><lb/> mit Zucker oder Honige<lb/> zu backen.</head> </div> </div> </body> </text> </TEI> [264/0276]
klein gestossen/ geuß drey loͤffel voll Rosenwasser
darzu/ vnnd laß es auff einer glut vntereinander
sieden/ biß dicke wird/ Dann versuche es/ obs
recht ist/ geuß ein bahr troͤpfflein auff einen Teller/
wird es bald kalt vnd gerinnet/ so hat es genung/
Dann mache die Lezelten in einer Forme
oder schlecht/ wie man wil.
Andere Zucker Lezelten.
NJmb ein pfund Zucker/ Jngwer/ Neglein
vnd Zimmet/ jedes ein Loht/ Muscatenblumen
ein halb pfund/ Cardomonẽ ein halb pfund/
geriebene Zibeben/ einwenig geschnittene Citronen
oder Pommerantzenschalen/ Dieses alles
vbern Fewer mit Rosen oder Zimmetwasser abgeruͤhret/
vnd getrocknet/ biß dicke wird/ Darnach
mit Zucker oder Mehl außgewircket/ vnd
Lezelten davon gemacht/ groß oder klein/ wie
man wil.
Einen guten Leckkuchen oder Lezelten
mit Zucker oder Honige
zu backen.
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 264. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/276>, abgerufen am 22.02.2025. |