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Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.

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Mehr ein Marcipan.

STosse vnnd reibe die Mandeln klein/ vnnd
stosse halb so viel grosse oder kleine Rosinlein
darunter/ geuß ein wenig Rosenwasser darzu/
lege Ablaten in eine Tortenpfanne oder Tiegel/
reibe auch Zucker drein/ vnd streich es auff die
Ablaten/ drucke eine Forme/ oder was man wil/
darauff/ Oder mache es oben fein schlecht/ vnd
hack es fein langsam.

Ein gut gefüllt Marcipan.

NJmb eine gute handvoll Mandeln/ schele/
stosse vnnd reibe sie klein/ geuß ein wenig
Zimmet oder Rosenwasser dran/ reibe eine Kölle
oder Löffel voll Zucker darunter/ vnnd reibe die
Mandeln vber Kohlfewer abe/ biß daß sie werden/
wie ein subtiler Teig/ Darnach besteube ein
rein Bret oder Papier mit gesiebtem Zucker.
Nimm die Mandeln/ vnd treibe zwey runde dünne
blätlein davon/ lege Ablaten darunter/ oder laß
sie auffm Papier/ Dann nimm allerley gute gestossene

Mehr ein Marcipan.

STosse vnnd reibe die Mandeln klein/ vnnd
stosse halb so viel grosse oder kleine Rosinlein
darunter/ geuß ein wenig Rosenwasser darzu/
lege Ablaten in eine Tortenpfanne oder Tiegel/
reibe auch Zucker drein/ vnd streich es auff die
Ablaten/ drucke eine Forme/ oder was man wil/
darauff/ Oder mache es oben fein schlecht/ vnd
hack es fein langsam.

Ein gut gefuͤllt Marcipan.

NJmb eine gute handvoll Mandeln/ schele/
stosse vnnd reibe sie klein/ geuß ein wenig
Zimmet oder Rosenwasser dran/ reibe eine Koͤlle
oder Loͤffel voll Zucker darunter/ vnnd reibe die
Mandeln vber Kohlfewer abe/ biß daß sie werden/
wie ein subtiler Teig/ Darnach besteube ein
rein Bret oder Papier mit gesiebtem Zucker.
Nim̃ die Mandeln/ vnd treibe zwey runde duͤnne
blaͤtlein davon/ lege Ablaten darunter/ oder laß
sie auffm Papier/ Dann nim̃ allerley gute gestossene

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[262/0274] Mehr ein Marcipan. STosse vnnd reibe die Mandeln klein/ vnnd stosse halb so viel grosse oder kleine Rosinlein darunter/ geuß ein wenig Rosenwasser darzu/ lege Ablaten in eine Tortenpfanne oder Tiegel/ reibe auch Zucker drein/ vnd streich es auff die Ablaten/ drucke eine Forme/ oder was man wil/ darauff/ Oder mache es oben fein schlecht/ vnd hack es fein langsam. Ein gut gefuͤllt Marcipan. NJmb eine gute handvoll Mandeln/ schele/ stosse vnnd reibe sie klein/ geuß ein wenig Zimmet oder Rosenwasser dran/ reibe eine Koͤlle oder Loͤffel voll Zucker darunter/ vnnd reibe die Mandeln vber Kohlfewer abe/ biß daß sie werden/ wie ein subtiler Teig/ Darnach besteube ein rein Bret oder Papier mit gesiebtem Zucker. Nim̃ die Mandeln/ vnd treibe zwey runde duͤnne blaͤtlein davon/ lege Ablaten darunter/ oder laß sie auffm Papier/ Dann nim̃ allerley gute gestossene

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Zitationshilfe: Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 262. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/274>, abgerufen am 24.11.2024.