Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.NJmb Kalbfleisch/ seud vnd hack es klein/ Ein gebackens von Fischen zu machen. SEude die Fisch außm Saltze/ wie man pfleget/ NJmb Kalbfleisch/ seud vnd hack es klein/ Ein gebackens von Fischen zu machen. SEude die Fisch außm Saltze/ wie man pfleget/ <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0263" n="251"/><hi rendition="#in">N</hi>Jmb Kalbfleisch/ seud vnd hack es klein/<lb/> auch Speck darunter/ deßgleichen Salbey/<lb/> Majoran/ Petersilgen/ Saltz/ Pfeffer vnd<lb/> Jngwer thue auch dran/ mach es dañ mit Eyern<lb/> an wie kloͤßlein/ vnd thue ein heiß Schmaltz in<lb/> eine Tortenpfanne oder Tiegel/ laß am Rande<lb/> herumb lauffen/ vnd schuͤtte das gehackte drein/<lb/> laß backen biß gnung hat/ Schneide darnach<lb/> schnitlein davon/ oder gibs also gantz/ Es ist gut.</p> </div> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Ein gebackens von Fischen</hi><lb/> zu machen.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">S</hi>Eude die Fisch außm Saltze/ wie man pfleget/<lb/> laß sie kalt werden/ zerklaube sie von<lb/> graͤten/ vnnd thue das Fleisch von Fischen auff<lb/> einen reinen Tisch/ oder Bret/ hacke es klein/ thu<lb/> kleine Rosinlein/ Jngwer/ Pfeffer vnd Saffran<lb/> darunter/ auch geriebene Semmeln/ oder ein<lb/> wenig gut Mehl darzu/ schlage dann 6. oder 7.<lb/> Eyer darauff oder daran/ saltze vnd ruͤre es wol<lb/> durch einander/ Jst es zu dicke/ so geuß einen<lb/> Rohm dran/ mache es zu einem starcken Teige/ </p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [251/0263]
NJmb Kalbfleisch/ seud vnd hack es klein/
auch Speck darunter/ deßgleichen Salbey/
Majoran/ Petersilgen/ Saltz/ Pfeffer vnd
Jngwer thue auch dran/ mach es dañ mit Eyern
an wie kloͤßlein/ vnd thue ein heiß Schmaltz in
eine Tortenpfanne oder Tiegel/ laß am Rande
herumb lauffen/ vnd schuͤtte das gehackte drein/
laß backen biß gnung hat/ Schneide darnach
schnitlein davon/ oder gibs also gantz/ Es ist gut.
Ein gebackens von Fischen
zu machen.
SEude die Fisch außm Saltze/ wie man pfleget/
laß sie kalt werden/ zerklaube sie von
graͤten/ vnnd thue das Fleisch von Fischen auff
einen reinen Tisch/ oder Bret/ hacke es klein/ thu
kleine Rosinlein/ Jngwer/ Pfeffer vnd Saffran
darunter/ auch geriebene Semmeln/ oder ein
wenig gut Mehl darzu/ schlage dann 6. oder 7.
Eyer darauff oder daran/ saltze vnd ruͤre es wol
durch einander/ Jst es zu dicke/ so geuß einen
Rohm dran/ mache es zu einem starcken Teige/
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 251. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/263>, abgerufen am 22.02.2025. |