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Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.

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kan/ hacke es auffs kleineste/ vnd rösts in einem
Schmaltze/ reibe darnach einen Pfefferkuchen
dran/ gelbe vnd würtze es/ vnd fülle die Feygen/
vnd mache ein Teiglein an mit einem Ey/ thue
Zucker dran/ vnd backe es in einem Schmaltze/
So ist es recht vnd gut.

Subtile Afftermundküchlein.

NJmb 9. Eyertotter/ 2. Löffel voll Zucker/
vnd eine Kölle voll Milch/ Schmaltz einer
halben Nuß groß/ vnd gut schön klar Mehl/ Auß
dem allen mache einen Teig/ vnnd treibe dünne
blätlein draus/ vnnd back es/ Sie werden fast
gut vnd mürbe.

Gebrannte Strauben zu backen.

NJmb Milch/ darnach man viel backen wil/
mach sie in einer Pfannen siedig/ vnd saltze
es/ wie ein gebackens soll gesaltzen seyn/ rühre
vnd mache den Teig wol trocken/ lege jhn dann
in ein klein Kesselein oder Pfanne/ rühre ein Ey
nachm andern wol drein/ biß er an der dicken ist/

kan/ hacke es auffs kleineste/ vnd roͤsts in einem
Schmaltze/ reibe darnach einen Pfefferkuchen
dran/ gelbe vnd wuͤrtze es/ vnd fuͤlle die Feygen/
vnd mache ein Teiglein an mit einem Ey/ thue
Zucker dran/ vnd backe es in einem Schmaltze/
So ist es recht vnd gut.

Subtile Afftermundkuͤchlein.

NJmb 9. Eyertotter/ 2. Loͤffel voll Zucker/
vnd eine Koͤlle voll Milch/ Schmaltz einer
halben Nuß groß/ vnd gut schoͤn klar Mehl/ Auß
dem allen mache einen Teig/ vnnd treibe duͤnne
blaͤtlein draus/ vnnd back es/ Sie werden fast
gut vnd muͤrbe.

Gebrañte Strauben zu backen.

NJmb Milch/ darnach man viel backen wil/
mach sie in einer Pfannen siedig/ vnd saltze
es/ wie ein gebackens soll gesaltzen seyn/ ruͤhre
vnd mache den Teig wol trocken/ lege jhn dann
in ein klein Kesselein oder Pfanne/ ruͤhre ein Ey
nachm andern wol drein/ biß er an der dicken ist/

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[249/0261] kan/ hacke es auffs kleineste/ vnd roͤsts in einem Schmaltze/ reibe darnach einen Pfefferkuchen dran/ gelbe vnd wuͤrtze es/ vnd fuͤlle die Feygen/ vnd mache ein Teiglein an mit einem Ey/ thue Zucker dran/ vnd backe es in einem Schmaltze/ So ist es recht vnd gut. Subtile Afftermundkuͤchlein. NJmb 9. Eyertotter/ 2. Loͤffel voll Zucker/ vnd eine Koͤlle voll Milch/ Schmaltz einer halben Nuß groß/ vnd gut schoͤn klar Mehl/ Auß dem allen mache einen Teig/ vnnd treibe duͤnne blaͤtlein draus/ vnnd back es/ Sie werden fast gut vnd muͤrbe. Gebrañte Strauben zu backen. NJmb Milch/ darnach man viel backen wil/ mach sie in einer Pfannen siedig/ vnd saltze es/ wie ein gebackens soll gesaltzen seyn/ ruͤhre vnd mache den Teig wol trocken/ lege jhn dann in ein klein Kesselein oder Pfanne/ ruͤhre ein Ey nachm andern wol drein/ biß er an der dicken ist/

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Die Transkription beruht auf dem Exemplar der Universitätsbibliothek Erlangen-Nürnberg, Sign. H61/4 TREW.X 1058.

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Zitationshilfe: Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 249. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/261>, abgerufen am 22.12.2024.