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Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.

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Gebacken Reiß zu machen.

SEude den Reiß im Wasser/ seige jhn dann
abe/ vnd thue jhn in einen Reibetopff/ reibe
jhn klein/ reibe etzliche Eyer dran/ vnd mach es
nicht zu dünne/ mache Küchlein/ vnd nimb ein
wenig schön Mehl/ vnd Zucker/ vnd backe sie in
einem Schmaltze/ wie andere küchlein/ So werden
sie recht vnd gut.

Ein gut gebackens von Eyern.

NJmb gut Mehl/ vnd Rohm/ schlage 4. oder
5. Eyer darzu/ mache einen Teig/ nicht zu
harte/ oder zu linde/ daß du jhn wol schneiden
magst/ Darnach schneide vnd mache Küchlein
davon/ wie man wil/ lege sie in Schmaltz/ vnd
backe sie fein kühle/ So sind sie recht.

Gefüllte Feygen zu backen.

NJmb Feygen/ vnd seud sie ein wenig/ daß
sie aufflauffen/ Darnach drucks aus/ vnd
laß sie kalt werden/ Nimm Majoran/ Petersilgen/
Salbey/ oder was man vor gute Kräuter haben

Gebacken Reiß zu machen.

SEude den Reiß im Wasser/ seige jhn dann
abe/ vnd thue jhn in einen Reibetopff/ reibe
jhn klein/ reibe etzliche Eyer dran/ vnd mach es
nicht zu duͤnne/ mache Kuͤchlein/ vnd nimb ein
wenig schoͤn Mehl/ vnd Zucker/ vnd backe sie in
einem Schmaltze/ wie andere kuͤchlein/ So werden
sie recht vnd gut.

Ein gut gebackens von Eyern.

NJmb gut Mehl/ vnd Rohm/ schlage 4. oder
5. Eyer darzu/ mache einen Teig/ nicht zu
harte/ oder zu linde/ daß du jhn wol schneiden
magst/ Darnach schneide vnd mache Kuͤchlein
davon/ wie man wil/ lege sie in Schmaltz/ vnd
backe sie fein kuͤhle/ So sind sie recht.

Gefuͤllte Feygen zu backen.

NJmb Feygen/ vnd seud sie ein wenig/ daß
sie aufflauffen/ Darnach drucks aus/ vnd
laß sie kalt werden/ Nim̃ Majoran/ Petersilgen/
Salbey/ oder was man vor gute Kraͤuter haben

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[248/0260] Gebacken Reiß zu machen. SEude den Reiß im Wasser/ seige jhn dann abe/ vnd thue jhn in einen Reibetopff/ reibe jhn klein/ reibe etzliche Eyer dran/ vnd mach es nicht zu duͤnne/ mache Kuͤchlein/ vnd nimb ein wenig schoͤn Mehl/ vnd Zucker/ vnd backe sie in einem Schmaltze/ wie andere kuͤchlein/ So werden sie recht vnd gut. Ein gut gebackens von Eyern. NJmb gut Mehl/ vnd Rohm/ schlage 4. oder 5. Eyer darzu/ mache einen Teig/ nicht zu harte/ oder zu linde/ daß du jhn wol schneiden magst/ Darnach schneide vnd mache Kuͤchlein davon/ wie man wil/ lege sie in Schmaltz/ vnd backe sie fein kuͤhle/ So sind sie recht. Gefuͤllte Feygen zu backen. NJmb Feygen/ vnd seud sie ein wenig/ daß sie aufflauffen/ Darnach drucks aus/ vnd laß sie kalt werden/ Nim̃ Majoran/ Petersilgen/ Salbey/ oder was man vor gute Kraͤuter haben

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Die Transkription beruht auf dem Exemplar der Universitätsbibliothek Erlangen-Nürnberg, Sign. H61/4 TREW.X 1058.

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Zitationshilfe: Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 248. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/260>, abgerufen am 21.11.2024.