Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.wenn es
halb eingesotten/ so geus die Suppe ein Hünner anders gut einzumachen. WEnn die Hünner fein rein gemacht/ vnd wenn es
halb eingesotten/ so geus die Suppe ein Huͤnner anders gut einzumachen. WEnn die Huͤnner fein rein gemacht/ vnd <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0026" n="14"/> wenn es halb eingesotten/ so geus die Suppe ein<lb/> teil davon/ vnd nim dargegen so viel Wein/<lb/> Schneide 4 oder 6 Lemonien/ darnach sie gros<lb/> sind/ vnd man derer gerne viel haben wil/ zu kleinen<lb/> runden schnitzlein/ vnd thue sie dran/ schuͤtte<lb/> viel kleine Rosinlein darzu/ Wuͤrtze sie mit Zimmet/<lb/> Jngwer/ Zucker/ Muscatenbluͤet/ vnnd<lb/> Saffran biß es gelbe gnung wird/ las es denn<lb/> wieder sieden/ vnd wenn man es anrichtet/ so<lb/> strewe Zimmet vnd Zucker daruͤber/ so ist es<lb/> gut.</p> </div> <div n="2"> <head> <hi rendition="#b">Huͤnner anders gut einzumachen.</hi> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">W</hi>Enn die Huͤnner fein rein gemacht/ vnd<lb/> fast muͤrbe gekocht sein/ so geus ein wenig<lb/> Bruͤe davon/ vnd thue dargegen ein gut<lb/> teil Wein dran/ saltze es ein wenig/ vnd thue ein<lb/> stuͤcklein friesch Schmaltz darzu/ weiche denn<lb/> Brosamen von Semmeln in die abgegoßne<lb/> Bruͤe/ Nim darnach die Leber von der Hennen/ </p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [14/0026]
wenn es halb eingesotten/ so geus die Suppe ein
teil davon/ vnd nim dargegen so viel Wein/
Schneide 4 oder 6 Lemonien/ darnach sie gros
sind/ vnd man derer gerne viel haben wil/ zu kleinen
runden schnitzlein/ vnd thue sie dran/ schuͤtte
viel kleine Rosinlein darzu/ Wuͤrtze sie mit Zimmet/
Jngwer/ Zucker/ Muscatenbluͤet/ vnnd
Saffran biß es gelbe gnung wird/ las es denn
wieder sieden/ vnd wenn man es anrichtet/ so
strewe Zimmet vnd Zucker daruͤber/ so ist es
gut.
Huͤnner anders gut einzumachen.
WEnn die Huͤnner fein rein gemacht/ vnd
fast muͤrbe gekocht sein/ so geus ein wenig
Bruͤe davon/ vnd thue dargegen ein gut
teil Wein dran/ saltze es ein wenig/ vnd thue ein
stuͤcklein friesch Schmaltz darzu/ weiche denn
Brosamen von Semmeln in die abgegoßne
Bruͤe/ Nim darnach die Leber von der Hennen/
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 14. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/26>, abgerufen am 16.07.2024. |