Anmelden (DTAQ) DWDS     dlexDB     CLARIN-D

Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.

Bild:
<< vorherige Seite

wie Mandelkernlein/ Darnach backe sie in einem
Schmaltze/ nicht zu heiß/ sondern fein langsam/
So werden sie recht vnd gut.

Ein gut gebackens wie hütlein
zu machen.

NJmm Eyertotter/ vnd ein wenig mehr Rohm
denn der Totter sind/ vnnd ein gut stücke
Butter/ klopffe die Eyer vnd Rohm wol/ Saltze
es/ vnd rühre schön Mehl drein/ vnd mache den
Teig fein starck/ Darnach schneide stücklein davon/
so groß alß eine welsche Nuß/ walge es/
vnd mache dünne blätlein davon/ Darnach lege
es auff eine höltzerne Forme/ oder tieffe Kölle/
vnd thue es also bald in ein heis Schmaltz/ So
gewinnet es eine Forme wie ein hütlein. Kehre
es flugs vmb/ daß nicht braun werde/ So wird
es recht.

Ein Redlein gebackens.

NJmb ein gut Mehl/ thu es auff ein Bret/
vnd Eyer/ auch eine warme Milch dran/
saltze es/ mache einen Teig/ daß er nicht zu harte

wie Mandelkernlein/ Darnach backe sie in einem
Schmaltze/ nicht zu heiß/ sondern fein langsam/
So werden sie recht vnd gut.

Ein gut gebackens wie huͤtlein
zu machen.

NJm̃ Eyertotter/ vnd ein wenig mehr Rohm
denn der Totter sind/ vnnd ein gut stuͤcke
Butter/ klopffe die Eyer vnd Rohm wol/ Saltze
es/ vnd ruͤhre schoͤn Mehl drein/ vnd mache den
Teig fein starck/ Darnach schneide stuͤcklein davon/
so groß alß eine welsche Nuß/ walge es/
vnd mache duͤnne blaͤtlein davon/ Darnach lege
es auff eine hoͤltzerne Forme/ oder tieffe Koͤlle/
vnd thue es also bald in ein heis Schmaltz/ So
gewinnet es eine Forme wie ein huͤtlein. Kehre
es flugs vmb/ daß nicht braun werde/ So wird
es recht.

Ein Redlein gebackens.

NJmb ein gut Mehl/ thu es auff ein Bret/
vnd Eyer/ auch eine warme Milch dran/
saltze es/ mache einen Teig/ daß er nicht zu harte

<TEI>
  <text>
    <body>
      <div n="1">
        <div n="2">
          <p><pb facs="#f0256" n="244"/>
wie Mandelkernlein/ Darnach backe sie in einem<lb/>
Schmaltze/
 nicht zu heiß/ sondern fein langsam/<lb/>
So werden sie recht vnd gut.</p>
        </div>
        <div n="2">
          <head><hi rendition="#b">Ein gut gebackens wie hu&#x0364;tlein</hi><lb/>
zu machen.</head><lb/>
          <p><hi rendition="#in">N</hi>Jm&#x0303; Eyertotter/ vnd ein wenig mehr Rohm<lb/>
denn der Totter
 sind/ vnnd ein gut stu&#x0364;cke<lb/>
Butter/ klopffe die Eyer vnd Rohm wol/ Saltze<lb/>
es/ vnd
 ru&#x0364;hre scho&#x0364;n Mehl drein/ vnd mache den<lb/>
Teig fein starck/ Darnach schneide
 stu&#x0364;cklein davon/<lb/>
so groß alß eine welsche Nuß/ walge es/<lb/>
vnd mache du&#x0364;nne
 bla&#x0364;tlein davon/ Darnach lege<lb/>
es auff eine ho&#x0364;ltzerne Forme/ oder tieffe
 Ko&#x0364;lle/<lb/>
vnd thue es also bald in ein heis Schmaltz/ So<lb/>
gewinnet es eine Forme wie ein
 hu&#x0364;tlein. Kehre<lb/>
es flugs vmb/ daß nicht braun werde/ So wird<lb/>
es recht.</p>
        </div>
        <div n="2">
          <head> <hi rendition="#b">Ein Redlein gebackens.</hi> </head><lb/>
          <p><hi rendition="#in">N</hi>Jmb ein gut Mehl/ thu es auff ein Bret/<lb/>
vnd Eyer/ auch eine warme
 Milch dran/<lb/>
saltze es/ mache einen Teig/ daß er nicht zu harte
</p>
        </div>
      </div>
    </body>
  </text>
</TEI>
[244/0256] wie Mandelkernlein/ Darnach backe sie in einem Schmaltze/ nicht zu heiß/ sondern fein langsam/ So werden sie recht vnd gut. Ein gut gebackens wie huͤtlein zu machen. NJm̃ Eyertotter/ vnd ein wenig mehr Rohm denn der Totter sind/ vnnd ein gut stuͤcke Butter/ klopffe die Eyer vnd Rohm wol/ Saltze es/ vnd ruͤhre schoͤn Mehl drein/ vnd mache den Teig fein starck/ Darnach schneide stuͤcklein davon/ so groß alß eine welsche Nuß/ walge es/ vnd mache duͤnne blaͤtlein davon/ Darnach lege es auff eine hoͤltzerne Forme/ oder tieffe Koͤlle/ vnd thue es also bald in ein heis Schmaltz/ So gewinnet es eine Forme wie ein huͤtlein. Kehre es flugs vmb/ daß nicht braun werde/ So wird es recht. Ein Redlein gebackens. NJmb ein gut Mehl/ thu es auff ein Bret/ vnd Eyer/ auch eine warme Milch dran/ saltze es/ mache einen Teig/ daß er nicht zu harte

Suche im Werk

Hilfe

Informationen zum Werk

Download dieses Werks

XML (TEI P5) · HTML · Text
TCF (text annotation layer)
XML (TEI P5 inkl. att.linguistic)

Metadaten zum Werk

TEI-Header · CMDI · Dublin Core

Ansichten dieser Seite

Voyant Tools ?

Language Resource Switchboard?

Feedback

Sie haben einen Fehler gefunden? Dann können Sie diesen über unsere Qualitätssicherungsplattform DTAQ melden.

Kommentar zur DTA-Ausgabe

Dieses Werk wurde im Rahmen des Moduls DTA-Erweiterungen (DTAE) digitalisiert. Weitere Informationen …

Thomas Gloning, Viola Keil, Patricia Krufczik, Marc Kuse, Justus-Liebig-Universität: Datenerfassung und Korrektur, Konversion nach XML (2013-05-07T06:54:31Z)
Gottfried Wilhelm Leibniz Bibliothek: Bereitstellung der Bilddigitalisate (Ob-A 75) (2014-11-24T14:56:31Z)

Weitere Informationen:

Die Transkription beruht auf dem Exemplar der Universitätsbibliothek Erlangen-Nürnberg, Sign. H61/4 TREW.X 1058.

Weitere Anmerkungen zur Transkription:

  • Bodensignaturen, Kolumnentitel, Kustoden, Ligaturen, Marginalien, s-Grapheme und die Silbentrennung sind nicht berücksichtigt worden.



Ansicht auf Standard zurückstellen

URL zu diesem Werk: https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611
URL zu dieser Seite: https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/256
Zitationshilfe: Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 244. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/256>, abgerufen am 22.12.2024.