Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.blätlein darüber/ schneide es fein gleich/ Ein gut gebackenes rund wie ein Krantz/ oder Hünerdarm zu backen. MAche einen guten dünnen Teig/ von Milch/ Küchlein von Erbessen zu machen. WAnn die Erbessn weich gesotten/ so treibe blaͤtlein daruͤber/ schneide es fein gleich/ Ein gut gebackenes rund wie ein Krantz/ oder Huͤnerdarm zu backen. MAche einen guten duͤñen Teig/ von Milch/ Kuͤchlein von Erbessen zu machen. WAnn die Erbessn weich gesotten/ so treibe <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0251" n="239"/> blaͤtlein daruͤber/ schneide es fein gleich/<lb/> vnd halt es mit dem Holtze in Moͤrsel/ biß es sich<lb/> abeloͤset/ So backe es fein langsam abe/ so werden<lb/> sie fein auffgelaufen vnd gut.</p> </div> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Ein gut gebackenes rund wie ein<lb/> Krantz/ oder Huͤnerdarm</hi><lb/> zu backen.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">M</hi>Ache einen guten duͤñen Teig/ von Milch/<lb/> guten Mehl/ Eyern vnnd Saffran/ oder<lb/> andern guten Gewuͤrtze/ Mache dann ein kleines<lb/> loͤchlein in einnem rund Toͤpfflein/ thue den<lb/> Teig darein/ vnd laß jhn dadurch fein rund in ein<lb/> pfaͤñlein/ mit Schmaltz lauffen/ vnnd nicht zu<lb/> heiß backen/ So ist es recht.</p> </div> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Kuͤchlein von Erbessen</hi><lb/> zu machen.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">W</hi>Ann die Erbessn weich gesotten/ so treibe<lb/> sie durch/ vnnd mache Kuͤchlein draus/<lb/> Menge aber zuvor kleine Rosinlein/ Zimmet/<lb/> Zucker vnd Jngwer darein/ bestreich die Haͤnde </p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [239/0251]
blaͤtlein daruͤber/ schneide es fein gleich/
vnd halt es mit dem Holtze in Moͤrsel/ biß es sich
abeloͤset/ So backe es fein langsam abe/ so werden
sie fein auffgelaufen vnd gut.
Ein gut gebackenes rund wie ein
Krantz/ oder Huͤnerdarm
zu backen.
MAche einen guten duͤñen Teig/ von Milch/
guten Mehl/ Eyern vnnd Saffran/ oder
andern guten Gewuͤrtze/ Mache dann ein kleines
loͤchlein in einnem rund Toͤpfflein/ thue den
Teig darein/ vnd laß jhn dadurch fein rund in ein
pfaͤñlein/ mit Schmaltz lauffen/ vnnd nicht zu
heiß backen/ So ist es recht.
Kuͤchlein von Erbessen
zu machen.
WAnn die Erbessn weich gesotten/ so treibe
sie durch/ vnnd mache Kuͤchlein draus/
Menge aber zuvor kleine Rosinlein/ Zimmet/
Zucker vnd Jngwer darein/ bestreich die Haͤnde
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 239. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/251>, abgerufen am 16.07.2024. |