Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.Hünner oder Kapaunen mit grünen Agrest oder Frawenbeerlein/ auch grünen Schoten zu kochen. MAche die Hünner rein/ vnd setze sie in einem Hünner oder Kapaunen mit Lemonien zumachen. SEude die Hünner erstlichen im Wasser/ Huͤnner oder Kapaunen mit gruͤnen Agrest oder Frawenbeerlein/ auch gruͤnen Schoten zu kochen. MAche die Huͤnner rein/ vnd setze sie in einem Huͤnner oder Kapaunen mit Lemonien zumachen. SEude die Huͤnner erstlichen im Wasser/ <TEI> <text> <body> <div n="1"> <pb facs="#f0025" n="13"/> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Huͤnner oder Kapaunen mit gruͤnen</hi><lb/> Agrest oder Frawenbeerlein/ auch gruͤnen<lb/> Schoten zu kochen.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">M</hi>Ache die Huͤnner rein/ vnd setze sie in einem<lb/> Wasser zu/ wie man pfleget/ vnd saltze<lb/> es/ wenn sie nun balde gesotten sein/ so<lb/> thuͤ die Bruͤe zum teil davon/ vnd thue alsden<lb/> ein gutteil Beerlein oder Schoten erbes daran/<lb/> welches dir geliebt/ Du kanst auch ein Rindfleisch<lb/> feistes/ oder in manglung des Feisten ein<lb/> stuͤcklein Butter dran legen/ darnach man es<lb/> gerne feist haben wil. Wuͤrtze sie nur ein wenig<lb/> mit Jngwer vnd Pfeffer/ vnd las es also miteinander<lb/> ein wenig sieden/ so ist es recht.</p> </div> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Huͤnner oder Kapaunen mit Lemonien</hi><lb/> zumachen.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">S</hi>Eude die Huͤnner erstlichen im Wasser/<lb/> saltze sie/ vnd thue gut Feistes von einem<lb/> Rinde/ oder friesche Butter drein/ vnnd </p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [13/0025]
Huͤnner oder Kapaunen mit gruͤnen
Agrest oder Frawenbeerlein/ auch gruͤnen
Schoten zu kochen.
MAche die Huͤnner rein/ vnd setze sie in einem
Wasser zu/ wie man pfleget/ vnd saltze
es/ wenn sie nun balde gesotten sein/ so
thuͤ die Bruͤe zum teil davon/ vnd thue alsden
ein gutteil Beerlein oder Schoten erbes daran/
welches dir geliebt/ Du kanst auch ein Rindfleisch
feistes/ oder in manglung des Feisten ein
stuͤcklein Butter dran legen/ darnach man es
gerne feist haben wil. Wuͤrtze sie nur ein wenig
mit Jngwer vnd Pfeffer/ vnd las es also miteinander
ein wenig sieden/ so ist es recht.
Huͤnner oder Kapaunen mit Lemonien
zumachen.
SEude die Huͤnner erstlichen im Wasser/
saltze sie/ vnd thue gut Feistes von einem
Rinde/ oder friesche Butter drein/ vnnd
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 13. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/25>, abgerufen am 22.02.2025. |