Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.Pfannen vber Kohlen/ vnd thue den Teig darein/ Spritzkuchen auff ein andere art zu machen. THue eine Milch in eine Pfanne oder Tiegel/ Pfannen vber Kohlen/ vnd thue den Teig darein/ Spritzkuchen auff ein andere art zu machen. THue eine Milch in eine Pfañe oder Tiegel/ <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0245" n="233"/> Pfannen vber Kohlen/ vnd thue den Teig darein/<lb/> vnd trockne jhn wol abe/ Vnd wenn er wol<lb/> abgetrocknet ist/ so thue jhn in einen Reibetopff/<lb/> reibe jhn wol/ oder stosse jhn in einem Moͤrsel/<lb/> thue geriebene Muscaten/ ein wenig Saltz vnd<lb/> vnd Saffran darzu/ menge es wol vnter einander/<lb/> Darnach schlage ein Ey nachm andern darein/<lb/> biß daß er wird/ daß man jhn durch eine<lb/> Spruͤtze drucken kan/ So thue jhn dann in eine<lb/> hoͤltzerne spruͤtzen mit einem Stern/ vnd drucke<lb/> jhn in ein heis Schmaltz in einer Pfannen oder<lb/> Tiegel/ zwey oder dreymal rings herumb/ So<lb/> wird es ein dreyfacher Ring/ laß den gemach<lb/> backen.</p> </div> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Spritzkuchen auff ein andere</hi><lb/> art zu machen.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">T</hi>Hue eine Milch in eine Pfañe oder Tiegel/<lb/> setze es vbers Fewer/ lege ein wenig Butter<lb/> darein/ vnd laß sieden/ Dann ruͤhre ein Mehl<lb/> daran/ vnd mache den Teig wol trocken/ Alßdañ<lb/> schlage Eyer/ daß derer gnug seyn/ darzu/ thue </p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [233/0245]
Pfannen vber Kohlen/ vnd thue den Teig darein/
vnd trockne jhn wol abe/ Vnd wenn er wol
abgetrocknet ist/ so thue jhn in einen Reibetopff/
reibe jhn wol/ oder stosse jhn in einem Moͤrsel/
thue geriebene Muscaten/ ein wenig Saltz vnd
vnd Saffran darzu/ menge es wol vnter einander/
Darnach schlage ein Ey nachm andern darein/
biß daß er wird/ daß man jhn durch eine
Spruͤtze drucken kan/ So thue jhn dann in eine
hoͤltzerne spruͤtzen mit einem Stern/ vnd drucke
jhn in ein heis Schmaltz in einer Pfannen oder
Tiegel/ zwey oder dreymal rings herumb/ So
wird es ein dreyfacher Ring/ laß den gemach
backen.
Spritzkuchen auff ein andere
art zu machen.
THue eine Milch in eine Pfañe oder Tiegel/
setze es vbers Fewer/ lege ein wenig Butter
darein/ vnd laß sieden/ Dann ruͤhre ein Mehl
daran/ vnd mache den Teig wol trocken/ Alßdañ
schlage Eyer/ daß derer gnug seyn/ darzu/ thue
Suche im WerkInformationen zum Werk
Download dieses Werks
XML (TEI P5) ·
HTML ·
Text Metadaten zum WerkTEI-Header · CMDI · Dublin Core Ansichten dieser Seite
Voyant Tools
|
URL zu diesem Werk: | https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611 |
URL zu dieser Seite: | https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/245 |
Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 233. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/245>, abgerufen am 22.02.2025. |