Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.nicht
gar zu heiß ist/ vnd backe es fein langsam/ Ein ander gesotten gebackens. NJmb 8. Eyer/ 9. Löffel voll Wasser/ mache Ein gesotten gebacknes auff eine andere art zu machen. NJmb das beste Mehl vnd 3. Eyer/ vnd nimm nicht
gar zu heiß ist/ vnd backe es fein langsam/ Ein ander gesotten gebackens. NJmb 8. Eyer/ 9. Loͤffel voll Wasser/ mache Ein gesotten gebacknes auff eine andere art zu machen. NJmb das beste Mehl vnd 3. Eyer/ vnd nim̃ <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0240" n="228"/> nicht gar zu heiß ist/ vnd backe es fein langsam/<lb/> ruͤttle die Pfanne/ vnnd geuß immer mit einem<lb/> Loͤffel das Schmaltz drauff/ So wird es gut.</p> </div> <div n="2"> <head> <hi rendition="#b">Ein ander gesotten gebackens.</hi> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jmb 8. Eyer/ 9. Loͤffel voll Wasser/ mache<lb/> es wie einen Streubelteig/ thue es in ein<lb/> leinen saͤcklein/ bestreiche es aber zuvor mit einem<lb/> schmaͤltzlein/ henge es dann in ein Pfaͤñlein mit<lb/> heissen Wasser/ laß sieden biß dicke wird/ Darnach<lb/> kehre es vmb/ vnd schneide lange schnitzen<lb/> zween Finger breit/ vnd legs ins Schmaltz/ laß<lb/> langsam backen/ behalt den Teig warm in reinen<lb/> warmen Wasser/ So wird es gar recht vnd gut.</p> </div> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Ein gesotten gebacknes auff eine</hi><lb/> andere art zu machen.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jmb das beste Mehl vnd 3. Eyer/ vnd nim̃<lb/> halb Rohm vnd halb Milch/ vnnd saltze/<lb/> ruͤhre oder klopffe es wol/ Setze eine Pfanne<lb/> oder Kesselein mit Wasser vber Fewer/ vnd laß<lb/> sieden/ Alßdann schuͤtte das angeklopffte in ein<lb/> toͤpfflein/ thue aber zuvor ein Schmaltz darein/ </p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [228/0240]
nicht gar zu heiß ist/ vnd backe es fein langsam/
ruͤttle die Pfanne/ vnnd geuß immer mit einem
Loͤffel das Schmaltz drauff/ So wird es gut.
Ein ander gesotten gebackens.
NJmb 8. Eyer/ 9. Loͤffel voll Wasser/ mache
es wie einen Streubelteig/ thue es in ein
leinen saͤcklein/ bestreiche es aber zuvor mit einem
schmaͤltzlein/ henge es dann in ein Pfaͤñlein mit
heissen Wasser/ laß sieden biß dicke wird/ Darnach
kehre es vmb/ vnd schneide lange schnitzen
zween Finger breit/ vnd legs ins Schmaltz/ laß
langsam backen/ behalt den Teig warm in reinen
warmen Wasser/ So wird es gar recht vnd gut.
Ein gesotten gebacknes auff eine
andere art zu machen.
NJmb das beste Mehl vnd 3. Eyer/ vnd nim̃
halb Rohm vnd halb Milch/ vnnd saltze/
ruͤhre oder klopffe es wol/ Setze eine Pfanne
oder Kesselein mit Wasser vber Fewer/ vnd laß
sieden/ Alßdann schuͤtte das angeklopffte in ein
toͤpfflein/ thue aber zuvor ein Schmaltz darein/
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 228. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/240>, abgerufen am 16.07.2024. |