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Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.

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Eingemachte Hünner oder
Kapaunen.

THue die Hünner oder Kapaunen in einen
Kessel oder Topff/ geus rein Wasser dran/
vnd saltze es nicht zuviel/ las es eine weile
sieden/ thue denn das Wasser herab/ vnd geus
einen guten Wein dran/ Muscaten blüet/ Neglein/
Jngwer/ Zimmet/ ein zimlich teil Zucker/
auch kleine vnd grosse Rosinlein/ vnd gelbe es
mit Saffran/ so ist es recht.

Eingebickte Hünner/ oder anders
einzumachen.

NJm eine Henne/ oder junges Hünlein/
mache es fein rein/ zuleite es/ röste es in einer
Butter bis es braun wird/ thue es den
in eine andere reine Pfanne/ oder Tigel/ geus einen
Wein dran/ vnd saltze es ein wenig/ auch
Zucker/ Jngwer/ Pfeffer/ Neglein/ vnd viel Zimmet
darzu/ so ist es recht.

Eingemachte Huͤnner oder
Kapaunen.

THue die Huͤnner oder Kapaunen in einen
Kessel oder Topff/ geus rein Wasser dran/
vnd saltze es nicht zuviel/ las es eine weile
sieden/ thue denn das Wasser herab/ vnd geus
einen guten Wein dran/ Muscaten bluͤet/ Neglein/
Jngwer/ Zimmet/ ein zimlich teil Zucker/
auch kleine vnd grosse Rosinlein/ vnd gelbe es
mit Saffran/ so ist es recht.

Eingebickte Huͤnner/ oder anders
einzumachen.

NJm eine Henne/ oder junges Huͤnlein/
mache es fein rein/ zuleite es/ roͤste es in einer
Butter bis es braun wird/ thue es den
in eine andere reine Pfanne/ oder Tigel/ geus einen
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[12/0024] Eingemachte Huͤnner oder Kapaunen. THue die Huͤnner oder Kapaunen in einen Kessel oder Topff/ geus rein Wasser dran/ vnd saltze es nicht zuviel/ las es eine weile sieden/ thue denn das Wasser herab/ vnd geus einen guten Wein dran/ Muscaten bluͤet/ Neglein/ Jngwer/ Zimmet/ ein zimlich teil Zucker/ auch kleine vnd grosse Rosinlein/ vnd gelbe es mit Saffran/ so ist es recht. Eingebickte Huͤnner/ oder anders einzumachen. NJm eine Henne/ oder junges Huͤnlein/ mache es fein rein/ zuleite es/ roͤste es in einer Butter bis es braun wird/ thue es den in eine andere reine Pfanne/ oder Tigel/ geus einen Wein dran/ vnd saltze es ein wenig/ auch Zucker/ Jngwer/ Pfeffer/ Neglein/ vnd viel Zimmet darzu/ so ist es recht.

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Zitationshilfe: Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 12. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/24>, abgerufen am 23.11.2024.