Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.oder Mödel drauff/ vnd setze es an einen kühlen Ein ander Meyenmuhs. MAche eine Eyermilch/ wie man pfleget/ Eine gute Meyenmilch zu machen. NJmb ein gut theil Mandeln/ stosse vnd reibe oder Moͤdel drauff/ vnd setze es an einen kuͤhlen Ein ander Meyenmuhs. MAche eine Eyermilch/ wie man pfleget/ Eine gute Meyenmilch zu machen. NJmb ein gut theil Mandeln/ stosse vnd reibe <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0233" n="221"/> oder Moͤdel drauff/ vnd setze es an einen kuͤhlen<lb/> ort. Man kan es auch wol durch eine Spruͤtzen<lb/> drucken/ welche zum Spritzkuchen gebraucht<lb/> wird.</p> </div> <div n="2"> <head> <hi rendition="#b">Ein ander Meyenmuhs.</hi> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">M</hi>Ache eine Eyermilch/ wie man pfleget/<lb/> Vnd wann sie wol versiegen ist/ so thue es<lb/> in eine Schuͤssel/ ruͤhre es wol vmb/ vnd ein halb<lb/> pfund Meyenbutter darein/ vnd mache es mit<lb/> Zucker suͤsse/ Richte es in eine Schuͤssel an/ setze<lb/> es in einen Keller/ vnd trage es vor/ wenn es erkaltet<lb/> ist/ stecke huͤbsche Bluͤmlein drein/ Vnd so<lb/> du wilst/ kanst du es durch eine Buͤxen treiben/<lb/> Es ist huͤbsch vnd gut.</p> </div> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Eine gute Meyenmilch zu</hi><lb/> machen.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jmb ein gut theil Mandeln/ stosse vnd reibe<lb/> sie klein/ thue ein pfund Meyenbutter vngesaltzen<lb/> daran/ viel Zucker vnd Rosenwasser/<lb/> stosse es wol vnter einander/ jedoch daß es nicht<lb/> zu duͤnne wird/ Laß es dann kalt werden/ vnnd </p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [221/0233]
oder Moͤdel drauff/ vnd setze es an einen kuͤhlen
ort. Man kan es auch wol durch eine Spruͤtzen
drucken/ welche zum Spritzkuchen gebraucht
wird.
Ein ander Meyenmuhs.
MAche eine Eyermilch/ wie man pfleget/
Vnd wann sie wol versiegen ist/ so thue es
in eine Schuͤssel/ ruͤhre es wol vmb/ vnd ein halb
pfund Meyenbutter darein/ vnd mache es mit
Zucker suͤsse/ Richte es in eine Schuͤssel an/ setze
es in einen Keller/ vnd trage es vor/ wenn es erkaltet
ist/ stecke huͤbsche Bluͤmlein drein/ Vnd so
du wilst/ kanst du es durch eine Buͤxen treiben/
Es ist huͤbsch vnd gut.
Eine gute Meyenmilch zu
machen.
NJmb ein gut theil Mandeln/ stosse vnd reibe
sie klein/ thue ein pfund Meyenbutter vngesaltzen
daran/ viel Zucker vnd Rosenwasser/
stosse es wol vnter einander/ jedoch daß es nicht
zu duͤnne wird/ Laß es dann kalt werden/ vnnd
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 221. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/233>, abgerufen am 16.07.2024. |