Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.Ein krefftiges vnd gesundes Rosinenmuhs zu machen. NJmb eine handvoll grosse oder kleine Rosinen/ Ein gut Meyenmuhs zu machen. NJmb eine gute handvoll Mandeln/ stosse Ein krefftiges vnd gesundes Rosinenmuhs zu machen. NJmb eine handvoll grosse oder kleine Rosinen/ Ein gut Meyenmuhs zu machen. NJmb eine gute handvoll Mandeln/ stosse <TEI> <text> <body> <div n="1"> <pb facs="#f0232" n="220"/> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Ein krefftiges vnd gesundes Rosinenmuhs</hi><lb/> zu machen.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jmb eine handvoll grosse oder kleine Rosinen/<lb/> wasche vnd stosse sie wol klein/ auch<lb/> eine Semmel/ die im Wein geweichet ist/ darunter/<lb/> geuß ein maͤßlein Wein dran/ vnd treibe es<lb/> damit durch ein enge Sieblein oder Tuch/ dann<lb/> thue Zucker/ Zimmet/ Neglein vnd Muscaten<lb/> darzu/ vnd laß sieden/ biß dicke wird/ Es ist krefftig<lb/> vnd gesund. Einer krancken Personen/ welche<lb/> hitze hat/ nim̃ an stat des Weins eine vngesaltzene<lb/> Kapaunen oder Huͤnersuppe/ So ist es<lb/> auch recht vnd gut.</p> </div> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Ein gut Meyenmuhs zu</hi><lb/> machen.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jmb eine gute handvoll Mandeln/ stosse<lb/> vnd reibe sie klein/ geuß ein wenig Rosenwasser<lb/> dran/ thue ein pfund Meyenbutter/ vnd<lb/> ein viertel pfund gestossen Zucker darzu/ stosse es<lb/> wol vnter einander/ vnd mache es nicht zu duͤñe/<lb/> richte es in eine Schuͤssel an/ drucke eine Forme </p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [220/0232]
Ein krefftiges vnd gesundes Rosinenmuhs
zu machen.
NJmb eine handvoll grosse oder kleine Rosinen/
wasche vnd stosse sie wol klein/ auch
eine Semmel/ die im Wein geweichet ist/ darunter/
geuß ein maͤßlein Wein dran/ vnd treibe es
damit durch ein enge Sieblein oder Tuch/ dann
thue Zucker/ Zimmet/ Neglein vnd Muscaten
darzu/ vnd laß sieden/ biß dicke wird/ Es ist krefftig
vnd gesund. Einer krancken Personen/ welche
hitze hat/ nim̃ an stat des Weins eine vngesaltzene
Kapaunen oder Huͤnersuppe/ So ist es
auch recht vnd gut.
Ein gut Meyenmuhs zu
machen.
NJmb eine gute handvoll Mandeln/ stosse
vnd reibe sie klein/ geuß ein wenig Rosenwasser
dran/ thue ein pfund Meyenbutter/ vnd
ein viertel pfund gestossen Zucker darzu/ stosse es
wol vnter einander/ vnd mache es nicht zu duͤñe/
richte es in eine Schuͤssel an/ drucke eine Forme
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 220. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/232>, abgerufen am 22.02.2025. |