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Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.

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Noch ein gut Muhs zu
machen.

NJmb ein halb pfund Mandeln/ die schele
vnd reibe sie/ aber nicht zu klein. Darnach
nimb auch ein halb pfund Reiß/ seude jhn in einer
dicken Milch/ biß er wol weich ist/ Reibe jhn
denn in einem Reibetopff mit Rosenwasser vnd
Zucker abe/ menge oder reibe denn die Mandeln
darunter/ vnd laß noch ein wenig sieden/ so wird
es recht vnnd gut. Richte es darnach inn eine
Schüssel an/ Vnd so man es vortragen wil/ es
sey kalt oder warm/ so strew Zimmet darüber.

Ein Muhs von Gehirne
zu machen.

NJmb gut Gehirne/ von einem Kalbe/
Schöpfe/ oder Rinde/ laß es sieden/ ädere
vnd mache es fein rein/ zerklaube es/ thue es in
eine Schüssel/ schlage 6. oder 7. Eyer darein/
thue eine geriebene Semmel/ vnd ein mäßlein
Rohm darzu/ würtze es mit Jngwer/ Pfeffer/
Muscatenblumen vnd Saffran/ menge ein wenig

Noch ein gut Muhs zu
machen.

NJmb ein halb pfund Mandeln/ die schele
vnd reibe sie/ aber nicht zu klein. Darnach
nimb auch ein halb pfund Reiß/ seude jhn in einer
dicken Milch/ biß er wol weich ist/ Reibe jhn
denn in einem Reibetopff mit Rosenwasser vnd
Zucker abe/ menge oder reibe denn die Mandeln
darunter/ vnd laß noch ein wenig sieden/ so wird
es recht vnnd gut. Richte es darnach inn eine
Schuͤssel an/ Vnd so man es vortragen wil/ es
sey kalt oder warm/ so strew Zimmet daruͤber.

Ein Muhs von Gehirne
zu machen.

NJmb gut Gehirne/ von einem Kalbe/
Schoͤpfe/ oder Rinde/ laß es sieden/ aͤdere
vnd mache es fein rein/ zerklaube es/ thue es in
eine Schuͤssel/ schlage 6. oder 7. Eyer darein/
thue eine geriebene Semmel/ vnd ein maͤßlein
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[213/0225] Noch ein gut Muhs zu machen. NJmb ein halb pfund Mandeln/ die schele vnd reibe sie/ aber nicht zu klein. Darnach nimb auch ein halb pfund Reiß/ seude jhn in einer dicken Milch/ biß er wol weich ist/ Reibe jhn denn in einem Reibetopff mit Rosenwasser vnd Zucker abe/ menge oder reibe denn die Mandeln darunter/ vnd laß noch ein wenig sieden/ so wird es recht vnnd gut. Richte es darnach inn eine Schuͤssel an/ Vnd so man es vortragen wil/ es sey kalt oder warm/ so strew Zimmet daruͤber. Ein Muhs von Gehirne zu machen. NJmb gut Gehirne/ von einem Kalbe/ Schoͤpfe/ oder Rinde/ laß es sieden/ aͤdere vnd mache es fein rein/ zerklaube es/ thue es in eine Schuͤssel/ schlage 6. oder 7. Eyer darein/ thue eine geriebene Semmel/ vnd ein maͤßlein Rohm darzu/ wuͤrtze es mit Jngwer/ Pfeffer/ Muscatenblumen vnd Saffran/ menge ein wenig

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Die Transkription beruht auf dem Exemplar der Universitätsbibliothek Erlangen-Nürnberg, Sign. H61/4 TREW.X 1058.

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Zitationshilfe: Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 213. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/225>, abgerufen am 27.11.2024.