Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.Birn geschnitten seyn/
formier es/ wie zuvor die Ein Muhs auß gedörten Birn zumachen/ das lange zeit gut bleibet. WAsche die gedörten Birn auß einem warmen Birn geschnitten seyn/
formier es/ wie zuvor die Ein Muhs auß gedoͤrten Birn zumachen/ das lange zeit gut bleibet. WAsche die gedoͤrten Birn auß einem warmen <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0222" n="210"/> Birn geschnitten seyn/ formier es/ wie zuvor die<lb/> Birn gewesen ist/ Mache aber zuvor ein Teiglein<lb/> von einem glaß Wein/ Mehl vnnd zwey<lb/> Eyern/ vnd begeuß die gefuͤllten Birn allenthalben<lb/> wol damitte/ vnd setze sie bey den Stielen<lb/> allgemach in heiß Schmaltz/ laß sie backen<lb/> biß sie braun werden/ Hebe sie dann mit einer<lb/> Schaumkaͤllen aus/ richte sie an/ vnd strewe<lb/> Zucker daruͤber/ Es ist ein herrlichs vnnd gut<lb/> Essen.</p> </div> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Ein Muhs auß gedoͤrten Birn zumachen/ </hi><lb/> das lange zeit gut<lb/> bleibet.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">W</hi>Asche die gedoͤrten Birn auß einem warmen<lb/> vnd kalten Wasser fein rein/ Dann<lb/> seud sie erstlichen im Wasser/ biß sie weich werden/<lb/> So thue das dasselbe davon/ vnnd reibe die<lb/> Birn in einem Reibetopffe wol/ geuß einen Wein<lb/> darzu/ vnd treibe sie damit durch ein Sieblein/<lb/> Thue es wieder inn eine Pfanne/ Tiegel oder<lb/> Topff/ ruͤhre ein wenig geriebne Semmel/ oder </p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [210/0222]
Birn geschnitten seyn/ formier es/ wie zuvor die
Birn gewesen ist/ Mache aber zuvor ein Teiglein
von einem glaß Wein/ Mehl vnnd zwey
Eyern/ vnd begeuß die gefuͤllten Birn allenthalben
wol damitte/ vnd setze sie bey den Stielen
allgemach in heiß Schmaltz/ laß sie backen
biß sie braun werden/ Hebe sie dann mit einer
Schaumkaͤllen aus/ richte sie an/ vnd strewe
Zucker daruͤber/ Es ist ein herrlichs vnnd gut
Essen.
Ein Muhs auß gedoͤrten Birn zumachen/
das lange zeit gut
bleibet.
WAsche die gedoͤrten Birn auß einem warmen
vnd kalten Wasser fein rein/ Dann
seud sie erstlichen im Wasser/ biß sie weich werden/
So thue das dasselbe davon/ vnnd reibe die
Birn in einem Reibetopffe wol/ geuß einen Wein
darzu/ vnd treibe sie damit durch ein Sieblein/
Thue es wieder inn eine Pfanne/ Tiegel oder
Topff/ ruͤhre ein wenig geriebne Semmel/ oder
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 210. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/222>, abgerufen am 16.07.2024. |