Anmelden (DTAQ) DWDS     dlexDB     CLARIN-D

Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.

Bild:
<< vorherige Seite

geschmeltzte Butter in einer Pfanne oder Tiegel
wol heiß vnd braun/ lege die Birn darein/ wende
sie offte vmb/ Begeuß sie aber mit dem heissen
Schmaltze/ vnd laß sie rösten/ biß sie allenthalben
braun werden/ So heb sie mit einer schaumköllen
aus/ richte sie an/ vnd strewe Zucker darüber/
So ists recht.

Gefüllte vnd darnach gebackne
Birn zu machen.

NJmm feine grosse Birn/ schele sie/ schneide an
vier orten die lenge herab/ vom Stiele an/
biß oben da die blüet ist/ da laß eine gantze runde
Scheibe daran/ daß also nur die runde Scheibe
vnd Kräbes/ sambt dem Stiele beysammen bleibet/
Die abgeschnitten stücklein schneide/ vnnd
hacke gar klein/ schlage 2. 3. oder 4. Eyer dran/
thue ein Löfflein Meel/ Zucker/ vnd kleine Rosinlein
darzu/ würtze es mit Jngwer/ Zimmet
vnnd Saffran/ rühre es wol vntereinander/
Mache es aber nicht zu dünne/ vnd fülle/ oder
schlage es wieder vmb die Krüebes / davon die

geschmeltzte Butter in einer Pfanne oder Tiegel
wol heiß vnd braun/ lege die Birn darein/ wende
sie offte vmb/ Begeuß sie aber mit dem heissen
Schmaltze/ vnd laß sie roͤsten/ biß sie allenthalben
braun werden/ So heb sie mit einer schaumkoͤllen
aus/ richte sie an/ vnd strewe Zucker daruͤber/
So ists recht.

Gefuͤllte vnd darnach gebackne
Birn zu machen.

NJm̃ feine grosse Birn/ schele sie/ schneide an
vier orten die lenge herab/ vom Stiele an/
biß oben da die bluͤet ist/ da laß eine gantze runde
Scheibe daran/ daß also nur die runde Scheibe
vnd Kraͤbes/ sambt dem Stiele beysammen bleibet/
Die abgeschnitten stuͤcklein schneide/ vnnd
hacke gar klein/ schlage 2. 3. oder 4. Eyer dran/
thue ein Loͤfflein Meel/ Zucker/ vnd kleine Rosinlein
darzu/ wuͤrtze es mit Jngwer/ Zimmet
vnnd Saffran/ ruͤhre es wol vntereinander/
Mache es aber nicht zu duͤnne/ vnd fuͤlle/ oder
schlage es wieder vmb die Kruͤebes / davon die

<TEI>
  <text>
    <body>
      <div n="1">
        <div n="2">
          <p><pb facs="#f0221" n="209"/>
geschmeltzte Butter in einer Pfanne oder
 Tiegel<lb/>
wol heiß vnd braun/ lege die Birn darein/ wende<lb/>
sie offte vmb/ Begeuß sie aber mit
 dem heissen<lb/>
Schmaltze/ vnd laß sie ro&#x0364;sten/ biß sie allenthalben<lb/>
braun werden/ So
 heb sie mit einer schaumko&#x0364;llen<lb/>
aus/ richte sie an/ vnd strewe Zucker
 daru&#x0364;ber/<lb/>
So ists recht.</p>
        </div>
        <div n="2">
          <head><hi rendition="#b">Gefu&#x0364;llte vnd darnach gebackne</hi><lb/>
Birn zu machen.</head><lb/>
          <p><hi rendition="#in">N</hi>Jm&#x0303; feine grosse Birn/ schele sie/ schneide an<lb/>
vier orten
 die lenge herab/ vom Stiele an/<lb/>
biß oben da die blu&#x0364;et ist/ da laß eine gantze runde<lb/>
Scheibe daran/ daß also nur die runde Scheibe<lb/>
vnd Kra&#x0364;bes/ sambt dem Stiele
 beysammen bleibet/<lb/>
Die abgeschnitten stu&#x0364;cklein schneide/ vnnd<lb/>
hacke gar klein/
 schlage 2. 3. oder 4. Eyer dran/<lb/>
thue ein Lo&#x0364;fflein Meel/ Zucker/ vnd kleine
 Rosinlein<lb/>
darzu/ wu&#x0364;rtze es mit Jngwer/ Zimmet<lb/>
vnnd Saffran/ ru&#x0364;hre es wol
 vntereinander/<lb/>
Mache es aber nicht zu du&#x0364;nne/ vnd fu&#x0364;lle/ oder<lb/>
schlage es
 wieder vmb die Kru&#x0364;ebes / davon die
</p>
        </div>
      </div>
    </body>
  </text>
</TEI>
[209/0221] geschmeltzte Butter in einer Pfanne oder Tiegel wol heiß vnd braun/ lege die Birn darein/ wende sie offte vmb/ Begeuß sie aber mit dem heissen Schmaltze/ vnd laß sie roͤsten/ biß sie allenthalben braun werden/ So heb sie mit einer schaumkoͤllen aus/ richte sie an/ vnd strewe Zucker daruͤber/ So ists recht. Gefuͤllte vnd darnach gebackne Birn zu machen. NJm̃ feine grosse Birn/ schele sie/ schneide an vier orten die lenge herab/ vom Stiele an/ biß oben da die bluͤet ist/ da laß eine gantze runde Scheibe daran/ daß also nur die runde Scheibe vnd Kraͤbes/ sambt dem Stiele beysammen bleibet/ Die abgeschnitten stuͤcklein schneide/ vnnd hacke gar klein/ schlage 2. 3. oder 4. Eyer dran/ thue ein Loͤfflein Meel/ Zucker/ vnd kleine Rosinlein darzu/ wuͤrtze es mit Jngwer/ Zimmet vnnd Saffran/ ruͤhre es wol vntereinander/ Mache es aber nicht zu duͤnne/ vnd fuͤlle/ oder schlage es wieder vmb die Kruͤebes / davon die

Suche im Werk

Hilfe

Informationen zum Werk

Download dieses Werks

XML (TEI P5) · HTML · Text
TCF (text annotation layer)
XML (TEI P5 inkl. att.linguistic)

Metadaten zum Werk

TEI-Header · CMDI · Dublin Core

Ansichten dieser Seite

Voyant Tools ?

Language Resource Switchboard?

Feedback

Sie haben einen Fehler gefunden? Dann können Sie diesen über unsere Qualitätssicherungsplattform DTAQ melden.

Kommentar zur DTA-Ausgabe

Dieses Werk wurde im Rahmen des Moduls DTA-Erweiterungen (DTAE) digitalisiert. Weitere Informationen …

Thomas Gloning, Viola Keil, Patricia Krufczik, Marc Kuse, Justus-Liebig-Universität: Datenerfassung und Korrektur, Konversion nach XML (2013-05-07T06:54:31Z)
Gottfried Wilhelm Leibniz Bibliothek: Bereitstellung der Bilddigitalisate (Ob-A 75) (2014-11-24T14:56:31Z)

Weitere Informationen:

Die Transkription beruht auf dem Exemplar der Universitätsbibliothek Erlangen-Nürnberg, Sign. H61/4 TREW.X 1058.

Weitere Anmerkungen zur Transkription:

  • Bodensignaturen, Kolumnentitel, Kustoden, Ligaturen, Marginalien, s-Grapheme und die Silbentrennung sind nicht berücksichtigt worden.



Ansicht auf Standard zurückstellen

URL zu diesem Werk: https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611
URL zu dieser Seite: https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/221
Zitationshilfe: Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 209. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/221>, abgerufen am 27.11.2024.