Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.geschmeltzte Butter in einer Pfanne oder
Tiegel Gefüllte vnd darnach gebackne Birn zu machen. NJmm feine grosse Birn/ schele sie/ schneide an geschmeltzte Butter in einer Pfanne oder
Tiegel Gefuͤllte vnd darnach gebackne Birn zu machen. NJm̃ feine grosse Birn/ schele sie/ schneide an <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0221" n="209"/> geschmeltzte Butter in einer Pfanne oder Tiegel<lb/> wol heiß vnd braun/ lege die Birn darein/ wende<lb/> sie offte vmb/ Begeuß sie aber mit dem heissen<lb/> Schmaltze/ vnd laß sie roͤsten/ biß sie allenthalben<lb/> braun werden/ So heb sie mit einer schaumkoͤllen<lb/> aus/ richte sie an/ vnd strewe Zucker daruͤber/<lb/> So ists recht.</p> </div> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Gefuͤllte vnd darnach gebackne</hi><lb/> Birn zu machen.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jm̃ feine grosse Birn/ schele sie/ schneide an<lb/> vier orten die lenge herab/ vom Stiele an/<lb/> biß oben da die bluͤet ist/ da laß eine gantze runde<lb/> Scheibe daran/ daß also nur die runde Scheibe<lb/> vnd Kraͤbes/ sambt dem Stiele beysammen bleibet/<lb/> Die abgeschnitten stuͤcklein schneide/ vnnd<lb/> hacke gar klein/ schlage 2. 3. oder 4. Eyer dran/<lb/> thue ein Loͤfflein Meel/ Zucker/ vnd kleine Rosinlein<lb/> darzu/ wuͤrtze es mit Jngwer/ Zimmet<lb/> vnnd Saffran/ ruͤhre es wol vntereinander/<lb/> Mache es aber nicht zu duͤnne/ vnd fuͤlle/ oder<lb/> schlage es wieder vmb die Kruͤebes / davon die </p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [209/0221]
geschmeltzte Butter in einer Pfanne oder Tiegel
wol heiß vnd braun/ lege die Birn darein/ wende
sie offte vmb/ Begeuß sie aber mit dem heissen
Schmaltze/ vnd laß sie roͤsten/ biß sie allenthalben
braun werden/ So heb sie mit einer schaumkoͤllen
aus/ richte sie an/ vnd strewe Zucker daruͤber/
So ists recht.
Gefuͤllte vnd darnach gebackne
Birn zu machen.
NJm̃ feine grosse Birn/ schele sie/ schneide an
vier orten die lenge herab/ vom Stiele an/
biß oben da die bluͤet ist/ da laß eine gantze runde
Scheibe daran/ daß also nur die runde Scheibe
vnd Kraͤbes/ sambt dem Stiele beysammen bleibet/
Die abgeschnitten stuͤcklein schneide/ vnnd
hacke gar klein/ schlage 2. 3. oder 4. Eyer dran/
thue ein Loͤfflein Meel/ Zucker/ vnd kleine Rosinlein
darzu/ wuͤrtze es mit Jngwer/ Zimmet
vnnd Saffran/ ruͤhre es wol vntereinander/
Mache es aber nicht zu duͤnne/ vnd fuͤlle/ oder
schlage es wieder vmb die Kruͤebes / davon die
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