Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.Ein gut vnd seltzames Rohmmuhs zumachen. NJm von zehen Eyern das weisse/ klopffe Ein ander Rohmmuhs zumachen. NJm eine Handuoll Mandeln/ schele/ stosse Ein gut vnd seltzames Rohmmuhs zumachen. NJm von zehen Eyern das weisse/ klopffe Ein ander Rohmmuhs zumachen. NJm eine Handuoll Mandeln/ schele/ stosse <TEI> <text> <body> <div n="1"> <pb facs="#f0218" n="206"/> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Ein gut vnd seltzames Rohmmuhs</hi><lb/> zumachen.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jm von zehen Eyern das weisse/ klopffe<lb/> oder quirle es wol/ thue zwey Loͤflein schoͤnes<lb/> Mehl/ ein gut theil Zucker/ zwey<lb/> Loͤflein Rosenwasser/ vnd eine Handuoll kleine<lb/> Rosinlein darzu/ ruͤhre es wol vntereinander.<lb/> Zuuor aber setze ein Maß Rohm zum Fewer/<lb/> vnd wann es anfehet zu sieden/ So schuͤtte das<lb/> obbemelte darein/ vnd laß sieden bis dicke wird/<lb/> richte es darnach an/ vnnd gieb es kalt oder<lb/> warm/ So ist es gut.</p> </div> <div n="2"> <head> <hi rendition="#b">Ein ander Rohmmuhs zumachen.</hi> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jm eine Handuoll Mandeln/ schele/ stosse<lb/> vnd reibe sie klein/ geus dann ein Maͤßlein<lb/> Rohm darzu/ zeuch die Mandelmilch damit<lb/> auß/ vnd treibe sie durch ein Sieblein oder<lb/> haͤrin Tuch/ darnach thue das weisse von sechs </p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [206/0218]
Ein gut vnd seltzames Rohmmuhs
zumachen.
NJm von zehen Eyern das weisse/ klopffe
oder quirle es wol/ thue zwey Loͤflein schoͤnes
Mehl/ ein gut theil Zucker/ zwey
Loͤflein Rosenwasser/ vnd eine Handuoll kleine
Rosinlein darzu/ ruͤhre es wol vntereinander.
Zuuor aber setze ein Maß Rohm zum Fewer/
vnd wann es anfehet zu sieden/ So schuͤtte das
obbemelte darein/ vnd laß sieden bis dicke wird/
richte es darnach an/ vnnd gieb es kalt oder
warm/ So ist es gut.
Ein ander Rohmmuhs zumachen.
NJm eine Handuoll Mandeln/ schele/ stosse
vnd reibe sie klein/ geus dann ein Maͤßlein
Rohm darzu/ zeuch die Mandelmilch damit
auß/ vnd treibe sie durch ein Sieblein oder
haͤrin Tuch/ darnach thue das weisse von sechs
Suche im WerkInformationen zum Werk
Download dieses Werks
XML (TEI P5) ·
HTML ·
Text Metadaten zum WerkTEI-Header · CMDI · Dublin Core Ansichten dieser Seite
Voyant Tools
|
URL zu diesem Werk: | https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611 |
URL zu dieser Seite: | https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/218 |
Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 206. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/218>, abgerufen am 22.02.2025. |