Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.Einen Reis zu sieden vnd ein gut Muhs zumachen. SJede eine Handuoll Reis in guter Milch/ Ein Rohmmuhs zumachen. NJm ein Maß Rohm/ vnd einen Löffelvoll Einen Reis zu sieden vnd ein gut Muhs zumachen. SJede eine Handuoll Reis in guter Milch/ Ein Rohmmuhs zumachen. NJm ein Maß Rohm/ vnd einen Loͤffelvoll <TEI> <text> <body> <div n="1"> <pb facs="#f0217" n="205"/> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Einen Reis zu sieden vnd ein gut</hi><lb/> Muhs zumachen.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">S</hi>Jede eine Handuoll Reis in guter Milch/<lb/> bis er wol weich wird/ vnd nicht zu Dicke/<lb/> darnach so treibe jhn durch einen engen<lb/> Durchschlag oder hoͤrin Tuch/ ruͤhre einen guten<lb/> Loͤffeluoll Zucker drein/ Jst es zu dicke/ So<lb/> geus noch mehr Rohm darzu/ mache es mit<lb/> Saffran gelbe/ oder laß es weis/ vnd gieb es<lb/> kalt oder warm.</p> </div> <div n="2"> <head> <hi rendition="#b">Ein Rohmmuhs zumachen.</hi> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jm ein Maß Rohm/ vnd einen Loͤffelvoll<lb/> Mehl/ ruͤhre es darein/ thue sechs<lb/> Eyer in ein Toͤpflein/ quirle sie wol vntereinander<lb/> das kein knolle darinnen sey/ Setze es<lb/> vber ein Kohlfewer/ vnd laß wol sieden/ dann<lb/> geus noch ein wenig Rosenwasser darzu/ vnd<lb/> menge Zucker darein/ vnnd gieb es kalt oder<lb/> warm/ So ist es recht.</p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [205/0217]
Einen Reis zu sieden vnd ein gut
Muhs zumachen.
SJede eine Handuoll Reis in guter Milch/
bis er wol weich wird/ vnd nicht zu Dicke/
darnach so treibe jhn durch einen engen
Durchschlag oder hoͤrin Tuch/ ruͤhre einen guten
Loͤffeluoll Zucker drein/ Jst es zu dicke/ So
geus noch mehr Rohm darzu/ mache es mit
Saffran gelbe/ oder laß es weis/ vnd gieb es
kalt oder warm.
Ein Rohmmuhs zumachen.
NJm ein Maß Rohm/ vnd einen Loͤffelvoll
Mehl/ ruͤhre es darein/ thue sechs
Eyer in ein Toͤpflein/ quirle sie wol vntereinander
das kein knolle darinnen sey/ Setze es
vber ein Kohlfewer/ vnd laß wol sieden/ dann
geus noch ein wenig Rosenwasser darzu/ vnd
menge Zucker darein/ vnnd gieb es kalt oder
warm/ So ist es recht.
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 205. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/217>, abgerufen am 22.02.2025. |