Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.Wieder ein Mandelmuhs zumachen. NJm drey viertel eines Pfundes Mandeln/ Ein Mandelmuhs mit Eyern vnd Wein zumachen. NJm von zehen Eyern das weisse/ klopffe Wieder ein Mandelmuhs zumachen. NJm drey viertel eines Pfundes Mandeln/ Ein Mandelmuhs mit Eyern vnd Wein zumachen. NJm von zehen Eyern das weisse/ klopffe <TEI> <text> <body> <div n="1"> <pb facs="#f0212" n="200"/> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Wieder ein Mandelmuhs </hi><lb/> zumachen.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jm drey viertel eines Pfundes Mandeln/<lb/> stosse vnnd reibe sie kleine/ thue sie in eine<lb/> Schuͤssel/ geus Rohm daran/ zertreibe<lb/> es wol mit einander bis es fein glat wird/ dann<lb/> geus mehr Rohm/ oder eine Mandelmilch darzu/<lb/> menge einen Loͤffeluoll Zucker darein/ laß<lb/> nicht lange sieden/ gelbe es mit Saffran/ vnd<lb/> gieb es warm.</p> </div> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Ein Mandelmuhs mit Eyern</hi><lb/> vnd Wein zumachen.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jm von zehen Eyern das weisse/ klopffe<lb/> sie wol/ daß sie werden wie eine Milch/<lb/> thue eine Kelle voll Rohm darzu/ darnach<lb/> mache ein Schmaltz heis/ geus ein Glas<lb/> Wein daran/ vnd laß auffsieden/ vnd schuͤtte<lb/> die geklopfften Eyer klar darzu/ wann es nun<lb/> gnug mit einander gesotten/ So thue es in einen </p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [200/0212]
Wieder ein Mandelmuhs
zumachen.
NJm drey viertel eines Pfundes Mandeln/
stosse vnnd reibe sie kleine/ thue sie in eine
Schuͤssel/ geus Rohm daran/ zertreibe
es wol mit einander bis es fein glat wird/ dann
geus mehr Rohm/ oder eine Mandelmilch darzu/
menge einen Loͤffeluoll Zucker darein/ laß
nicht lange sieden/ gelbe es mit Saffran/ vnd
gieb es warm.
Ein Mandelmuhs mit Eyern
vnd Wein zumachen.
NJm von zehen Eyern das weisse/ klopffe
sie wol/ daß sie werden wie eine Milch/
thue eine Kelle voll Rohm darzu/ darnach
mache ein Schmaltz heis/ geus ein Glas
Wein daran/ vnd laß auffsieden/ vnd schuͤtte
die geklopfften Eyer klar darzu/ wann es nun
gnug mit einander gesotten/ So thue es in einen
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 200. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/212>, abgerufen am 22.02.2025. |