Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.Noch ein Mandelmuhs zumachen. STosse vnd reibe die Mandeln wol/ bis sie
löllicht Ein Mandelmuhs mit Wein zumachen. STosse vnd reibe die Mandeln klein/ dann Noch ein Mandelmuhs zumachen. STosse vñ reibe die Mandeln wol/ bis sie
loͤllicht Ein Mandelmuhs mit Wein zumachen. STosse vnd reibe die Mandeln klein/ dann <TEI> <text> <body> <div n="1"> <pb facs="#f0211" n="199"/> <div n="2"> <head> <hi rendition="#b">Noch ein Mandelmuhs zumachen.</hi> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">S</hi>Tosse vñ reibe die Mandeln wol/ bis sie loͤllicht<lb/> werden/ So geus ein wenig Rosenwasser<lb/> oder einen guten Rohm dran/ zertreibe<lb/> es wol mit einander durch einen Durchschlag/<lb/> oder nur in einer Schuͤssel/ mache es mit<lb/> Zucker suͤsse/ vnnd laß es nur ein wenig sieden<lb/> nicht lange/ richte es dann an/ vnd strew Zucker<lb/> daruͤber/ So ist es recht.</p> </div> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Ein Mandelmuhs mit Wein</hi><lb/> zumachen.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">S</hi>Tosse vnd reibe die Mandeln klein/ dann<lb/> nim daruon so viel du wilst/ geus einen guten<lb/> Wein dran/ vnd zeuch eine Mandelmilch<lb/> damitte aus/ darnach geus dieselbe an die<lb/> vbergebliebenen Mandeln/ mache es mit Zucker<lb/> wol suͤsse/ laß sieden bis dicke wird/ wie ein<lb/> ander Muhs/ gieb es dann warm oder kalt es<lb/> ist gesundt vnd gut.</p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [199/0211]
Noch ein Mandelmuhs zumachen.
STosse vñ reibe die Mandeln wol/ bis sie loͤllicht
werden/ So geus ein wenig Rosenwasser
oder einen guten Rohm dran/ zertreibe
es wol mit einander durch einen Durchschlag/
oder nur in einer Schuͤssel/ mache es mit
Zucker suͤsse/ vnnd laß es nur ein wenig sieden
nicht lange/ richte es dann an/ vnd strew Zucker
daruͤber/ So ist es recht.
Ein Mandelmuhs mit Wein
zumachen.
STosse vnd reibe die Mandeln klein/ dann
nim daruon so viel du wilst/ geus einen guten
Wein dran/ vnd zeuch eine Mandelmilch
damitte aus/ darnach geus dieselbe an die
vbergebliebenen Mandeln/ mache es mit Zucker
wol suͤsse/ laß sieden bis dicke wird/ wie ein
ander Muhs/ gieb es dann warm oder kalt es
ist gesundt vnd gut.
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 199. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/211>, abgerufen am 22.02.2025. |