Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.mit Zucker/ Zimmet vnd Saffran/ thue es mit Ein kalt Buttermuhs zumachen. NJm ein gut Mäßlein dicken Rohm/ Setze mit Zucker/ Zimmet vnd Saffran/ thue es mit Ein kalt Buttermuhs zumachen. NJm ein gut Maͤßlein dicken Rohm/ Setze <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0207" n="195"/> mit Zucker/ Zimmet vnd Saffran/ thue es mit<lb/> einander in eine torten Pfanne oder breiten Tiegel/<lb/> thue einen Kuͤpffern oder blechen Deckel darvber/<lb/> Setze es vber gluͤnde Kohlen vnd schuͤtte<lb/> auch Kohlen drauff/ vnd laß sieden/ bis es oben<lb/> eine braune Haut gewinne/ so ist es recht/ richte<lb/> es dann an/ lege die braune Haut daruͤber/ vnd<lb/> strewe Zucker drauff.</p> </div> <div n="2"> <head> <hi rendition="#b">Ein kalt Buttermuhs zumachen.</hi> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jm ein gut Maͤßlein dicken Rohm/ Setze<lb/> jhn zum Fewer vnd laß sieden/ schlage 6.<lb/> oder 7. Eyer in eine Schuͤssel/ vnd mache<lb/> ein duͤnne Teiglein von gutem Mehl. Wann<lb/> nun der Rohm anfehet zu sieden/ So schuͤtte<lb/> das Teiglein darein/ vnnd laß sieden bis dicke<lb/> wird/ ruͤhre es offte vmb/ thue es in eine Schuͤssel/<lb/> vnd laß kalt werden. Darnach nim frische<lb/> Butter Zucker vnd kleine Rosinlein/ menge es<lb/> darunter/ richte es an vnd stecke vbergezogene Zimmet<lb/> oder andere gewuͤrtze herumb/ so ist es recht.</p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [195/0207]
mit Zucker/ Zimmet vnd Saffran/ thue es mit
einander in eine torten Pfanne oder breiten Tiegel/
thue einen Kuͤpffern oder blechen Deckel darvber/
Setze es vber gluͤnde Kohlen vnd schuͤtte
auch Kohlen drauff/ vnd laß sieden/ bis es oben
eine braune Haut gewinne/ so ist es recht/ richte
es dann an/ lege die braune Haut daruͤber/ vnd
strewe Zucker drauff.
Ein kalt Buttermuhs zumachen.
NJm ein gut Maͤßlein dicken Rohm/ Setze
jhn zum Fewer vnd laß sieden/ schlage 6.
oder 7. Eyer in eine Schuͤssel/ vnd mache
ein duͤnne Teiglein von gutem Mehl. Wann
nun der Rohm anfehet zu sieden/ So schuͤtte
das Teiglein darein/ vnnd laß sieden bis dicke
wird/ ruͤhre es offte vmb/ thue es in eine Schuͤssel/
vnd laß kalt werden. Darnach nim frische
Butter Zucker vnd kleine Rosinlein/ menge es
darunter/ richte es an vnd stecke vbergezogene Zimmet
oder andere gewuͤrtze herumb/ so ist es recht.
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 195. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/207>, abgerufen am 16.07.2024. |