Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.WAnn die Erdbeern rein gelesen vnd gewaschen Ein weis kalt Eyermuhs. NJm von zehen frischen Eyern das weisse/ WAnn die Erdbeern rein gelesen vnd gewaschen Ein weis kalt Eyermuhs. NJm von zehen frischen Eyern das weisse/ <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <pb facs="#f0205" n="193"/> <p><hi rendition="#in">W</hi>Ann die Erdbeern rein gelesen vnd gewaschen<lb/> sein/ So treibe sie mit einem guten<lb/> Wein durch ein Sieblein oder Tuch/ ruͤhre<lb/> ein wenig geriebnen Pfeffer Kuchen/ oder ein<lb/> Loͤflein gut Mehl darunter/ wuͤrtze es mit Zimmet<lb/> vnd Zucker/ vnd laß ein wenig sieden/ das<lb/> es aber nicht zu dicke werde/ vnd gieb es dann<lb/> kalt oder warm.</p> </div> <div n="2"> <head> <hi rendition="#b">Ein weis kalt Eyermuhs.</hi> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jm von zehen frischen Eyern das weisse/<lb/> klopffe vnnd quirle es wol/ das es werde<lb/> wie eine Milch/ nim dann ein Maͤßlein<lb/> guten dicken Rohm/ vnnd drey Loͤflein Zucker/<lb/> ruͤhre alles wol durcheinander/ thue es in einen<lb/> vorglaͤsten Topff/ Setze es zu einem Kohlfewer/<lb/> vnd laß vngefehr eine halbe stunde sieden/ bis es<lb/> dicke gnug sey/ darnach thue ein wenig Saltz<lb/> vnd kleine Rosinlein darzu/ ruͤhre es wol vmb/<lb/> richte es in eine Schuͤssel an/ vnd laß es erkalten/<lb/> So ist es recht.</p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [193/0205]
WAnn die Erdbeern rein gelesen vnd gewaschen
sein/ So treibe sie mit einem guten
Wein durch ein Sieblein oder Tuch/ ruͤhre
ein wenig geriebnen Pfeffer Kuchen/ oder ein
Loͤflein gut Mehl darunter/ wuͤrtze es mit Zimmet
vnd Zucker/ vnd laß ein wenig sieden/ das
es aber nicht zu dicke werde/ vnd gieb es dann
kalt oder warm.
Ein weis kalt Eyermuhs.
NJm von zehen frischen Eyern das weisse/
klopffe vnnd quirle es wol/ das es werde
wie eine Milch/ nim dann ein Maͤßlein
guten dicken Rohm/ vnnd drey Loͤflein Zucker/
ruͤhre alles wol durcheinander/ thue es in einen
vorglaͤsten Topff/ Setze es zu einem Kohlfewer/
vnd laß vngefehr eine halbe stunde sieden/ bis es
dicke gnug sey/ darnach thue ein wenig Saltz
vnd kleine Rosinlein darzu/ ruͤhre es wol vmb/
richte es in eine Schuͤssel an/ vnd laß es erkalten/
So ist es recht.
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 193. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/205>, abgerufen am 22.02.2025. |