Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.Das X. Capitel. Viel seltzamer/ gesunde vnd gute Müheser/ kalt vnd warm zuverfertigen. Erstlich. Ein kalt Muhes. NJm das weisse von zwölff Eyern/ quirle Das X. Capitel. Viel seltzamer/ gesunde vnd gute Muͤheser/ kalt vnd warm zuverfertigen. Erstlich. Ein kalt Muhes. NJm das weisse von zwoͤlff Eyern/ quirle <TEI> <text> <body> <pb facs="#f0202" n="190"/> <div n="1"> <head> <hi rendition="#b">Das X. Capitel.</hi> </head><lb/> <head><hi rendition="#b">Viel seltzamer/ gesunde vnd gute</hi><lb/> Muͤheser/ kalt vnd warm zuverfertigen.</head><lb/> <div n="2"> <head> <hi rendition="#b">Erstlich. Ein kalt Muhes.</hi> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jm das weisse von zwoͤlff Eyern/ quirle<lb/> oder klopffe es in einem Toͤpflein wol/<lb/> Nim dann ein Maß Rohm/ oder gute<lb/> dicke Milch/ laß sie wol warm werden/ thue die<lb/> Eyer klar darein/ Ruͤhre es durch einander/ vnd<lb/> setze es an ein Kohlfewer/ das keine Glut nahe<lb/> darzu komme/ laß vngefehr vber eine stunde<lb/> langsam sieden/ dann thue Zucker/ vnd ein wenig<lb/> Saltz darein/ schuͤtte es in eine Schuͤssel/<lb/> mache es fein gleich/ Setze es an einen kuͤhlen<lb/> ort vnd laß bestehen.</p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [190/0202]
Das X. Capitel.
Viel seltzamer/ gesunde vnd gute
Muͤheser/ kalt vnd warm zuverfertigen.
Erstlich. Ein kalt Muhes.
NJm das weisse von zwoͤlff Eyern/ quirle
oder klopffe es in einem Toͤpflein wol/
Nim dann ein Maß Rohm/ oder gute
dicke Milch/ laß sie wol warm werden/ thue die
Eyer klar darein/ Ruͤhre es durch einander/ vnd
setze es an ein Kohlfewer/ das keine Glut nahe
darzu komme/ laß vngefehr vber eine stunde
langsam sieden/ dann thue Zucker/ vnd ein wenig
Saltz darein/ schuͤtte es in eine Schuͤssel/
mache es fein gleich/ Setze es an einen kuͤhlen
ort vnd laß bestehen.
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 190. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/202>, abgerufen am 22.02.2025. |