Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.Das II. Capitel. Von Gesottenen vnd Eingemachten Essen oder Speisen von Wiltpret/ allerley Fleisch/ Federwiltpret vnd Federviehe. Einen Kapaun in Reinfall zu Kochen. MAche den Kapaun fein rein/ vnd seude Das II. Capitel. Von Gesottenen vnd Eingemachten Essen oder Speisen von Wiltpret/ allerley Fleisch/ Federwiltpret vnd Federviehe. Einen Kapaun in Reinfall zu Kochen. MAche den Kapaun fein rein/ vnd seude <TEI> <text> <body> <pb facs="#f0020" n="8"/> <div n="1"> <head> <hi rendition="#b">Das II. Capitel.</hi> </head><lb/> <head><hi rendition="#b">Von Gesottenen vnd Eingemachten</hi><lb/> Essen oder Speisen von Wiltpret/<lb/> allerley Fleisch/ Federwiltpret<lb/> vnd Federviehe.</head><lb/> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Einen Kapaun in Reinfall</hi><lb/> zu Kochen.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">M</hi>Ache den Kapaun fein rein/ vnd seude<lb/> jhn in einem Wasser vnd halb Wein/<lb/> mit ein wenig Rindfleisch feisten/ oder<lb/> Ochssen marck/ Saltze jhn ein wenig/ vnd wenn<lb/> er halb gesotten ist/ so nim oder blase das Feiste<lb/> davon/ vnd nim ein meßlein Reinfall/ geus jhn<lb/> dran/ thue ein wenig Jngwer vnd Ziemet darzu/<lb/> decke den Topff oder Kessel wol zu/ las es also<lb/> beym Fewer stehen/ darnach lege gebehete </p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [8/0020]
Das II. Capitel.
Von Gesottenen vnd Eingemachten
Essen oder Speisen von Wiltpret/
allerley Fleisch/ Federwiltpret
vnd Federviehe.
Einen Kapaun in Reinfall
zu Kochen.
MAche den Kapaun fein rein/ vnd seude
jhn in einem Wasser vnd halb Wein/
mit ein wenig Rindfleisch feisten/ oder
Ochssen marck/ Saltze jhn ein wenig/ vnd wenn
er halb gesotten ist/ so nim oder blase das Feiste
davon/ vnd nim ein meßlein Reinfall/ geus jhn
dran/ thue ein wenig Jngwer vnd Ziemet darzu/
decke den Topff oder Kessel wol zu/ las es also
beym Fewer stehen/ darnach lege gebehete
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 8. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/20>, abgerufen am 16.02.2025. |