Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.NJm etliche Eyer/ mache an beyden Spitzen Vordeckte Eyer zumachen. NJm die Eyer/ mache an beyden Spitzen NJm etliche Eyer/ mache an beyden Spitzen Vordeckte Eyer zumachen. NJm die Eyer/ mache an beyden Spitzen <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <pb facs="#f0196" n="184"/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jm etliche Eyer/ mache an beyden Spitzen<lb/> loͤchlein drein/ thue das gelbe vnnd<lb/> weisse heraus/ vnd ruͤhre es nur ein wenig<lb/> im Schmaltze abe/ reibe dann ein wenig welsche<lb/> Nuͤsse/ oder Mandelkern/ vnd hacke ein stuͤcklein<lb/> Speck/ vnd menge es darunter/ saltze vnd<lb/> wuͤrtze es mit Jngwer/ geriebnen Muscaten<lb/> vnd Saffran/ vnd fuͤlle es wider in die Schalen/<lb/> stecke sie an Spieslein/ legs auff einen Rost/<lb/> vnd brate sie.</p> </div> <div n="2"> <head> <hi rendition="#b">Vordeckte Eyer zumachen.</hi> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jm die Eyer/ mache an beyden Spitzen<lb/> loͤchlein vnd blase das gelbe vñ weisse<lb/> heraus in eine Schuͤssel oder Toͤpfflein/<lb/> quirlle es wol/ hacke dann gruͤne Salbey/ oder<lb/> ander gruͤnes/ vnd menge es darunter/ saltze<lb/> vnd wuͤrtze es mit Jngwer vnd wenig Pfeffer/<lb/> fuͤlle es dann in die Eyerschalen/ mache die Loͤchlein<lb/> an beyden orten mit Teige feste zu/ vnd lege<lb/> sie in siedent Wasser/ bis sie harte werden/ darnach </p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [184/0196]
NJm etliche Eyer/ mache an beyden Spitzen
loͤchlein drein/ thue das gelbe vnnd
weisse heraus/ vnd ruͤhre es nur ein wenig
im Schmaltze abe/ reibe dann ein wenig welsche
Nuͤsse/ oder Mandelkern/ vnd hacke ein stuͤcklein
Speck/ vnd menge es darunter/ saltze vnd
wuͤrtze es mit Jngwer/ geriebnen Muscaten
vnd Saffran/ vnd fuͤlle es wider in die Schalen/
stecke sie an Spieslein/ legs auff einen Rost/
vnd brate sie.
Vordeckte Eyer zumachen.
NJm die Eyer/ mache an beyden Spitzen
loͤchlein vnd blase das gelbe vñ weisse
heraus in eine Schuͤssel oder Toͤpfflein/
quirlle es wol/ hacke dann gruͤne Salbey/ oder
ander gruͤnes/ vnd menge es darunter/ saltze
vnd wuͤrtze es mit Jngwer vnd wenig Pfeffer/
fuͤlle es dann in die Eyerschalen/ mache die Loͤchlein
an beyden orten mit Teige feste zu/ vnd lege
sie in siedent Wasser/ bis sie harte werden/ darnach
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 184. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/196>, abgerufen am 16.07.2024. |