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Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.

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Eine krefftige Kapaunen oder Hünner
Suppe.

WEnn der Kapaun/ oder Henne wol gekochet
ist/ so nim den Halß sampt dem
Kopff/ die Flügel/ die Beine/ vnd Leber/
vnd stosse es alles in einem Mörsel wol/ vnd
klein/ wil man es aber noch krefftiger haben/ so
nim die Krafft/ oder das Fleisch an der Brust/
schneide es klein/ vnd thue es auch darzu/ geus
die Hüner suppen oder in manglung eine feiste
Rindfleisch Brüe daran/ vnd treibe es miteinander
durch ein enges Sieblein/ oder härintuch/
thue es in ein Töpfflein/ vnd würtze es mit Jngwer/
Saffran/ geschnitnen MuscatenBlumen/
oder einer geriebnen Muscatennus/ vnd setze es
wieder ein wenig zum Fewer. Darnach nim gebehete
Semmeln oder Brodt/ vnd reibe sie wol
mit einer Muscatennus/ vnd brich kleine stücklein
davon/ thue sie in eine Schüssel/ vnd richte
die Suppe darauff an/ sie ist krefftig vnd gesund.

Eine krefftige Kapaunen oder Huͤnner
Suppe.

WEnn der Kapaun/ oder Henne wol gekochet
ist/ so nim den Halß sampt dem
Kopff/ die Fluͤgel/ die Beine/ vnd Leber/
vnd stosse es alles in einem Moͤrsel wol/ vnd
klein/ wil man es aber noch krefftiger haben/ so
nim die Krafft/ oder das Fleisch an der Brust/
schneide es klein/ vnd thue es auch darzu/ geus
die Huͤner suppen oder in manglung eine feiste
Rindfleisch Bruͤe daran/ vnd treibe es miteinander
durch ein enges Sieblein/ oder haͤrintuch/
thue es in ein Toͤpfflein/ vnd wuͤrtze es mit Jngwer/
Saffran/ geschnitnen MuscatenBlumen/
oder einer geriebnen Muscatennus/ vnd setze es
wieder ein wenig zum Fewer. Darnach nim gebehete
Semmeln oder Brodt/ vnd reibe sie wol
mit einer Muscatennus/ vnd brich kleine stuͤcklein
davon/ thue sie in eine Schuͤssel/ vnd richte
die Suppe darauff an/ sie ist krefftig vnd gesund.

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[6/0018] Eine krefftige Kapaunen oder Huͤnner Suppe. WEnn der Kapaun/ oder Henne wol gekochet ist/ so nim den Halß sampt dem Kopff/ die Fluͤgel/ die Beine/ vnd Leber/ vnd stosse es alles in einem Moͤrsel wol/ vnd klein/ wil man es aber noch krefftiger haben/ so nim die Krafft/ oder das Fleisch an der Brust/ schneide es klein/ vnd thue es auch darzu/ geus die Huͤner suppen oder in manglung eine feiste Rindfleisch Bruͤe daran/ vnd treibe es miteinander durch ein enges Sieblein/ oder haͤrintuch/ thue es in ein Toͤpfflein/ vnd wuͤrtze es mit Jngwer/ Saffran/ geschnitnen MuscatenBlumen/ oder einer geriebnen Muscatennus/ vnd setze es wieder ein wenig zum Fewer. Darnach nim gebehete Semmeln oder Brodt/ vnd reibe sie wol mit einer Muscatennus/ vnd brich kleine stuͤcklein davon/ thue sie in eine Schuͤssel/ vnd richte die Suppe darauff an/ sie ist krefftig vnd gesund.

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Zitationshilfe: Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 6. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/18>, abgerufen am 23.11.2024.