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Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.

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Pfeffer/ viel Neglin vnd Zucker/ wil man so thue
geschnittene Mandeln vnd Rosinen darzu/ vnd
laß vollend sieden/ darnach so richte die Fische
an/ setze sie ein einen keller/ geus die brüe darüber/
vnd laß gestehen/ So wird sie hübsch vnd gut.

Eine Hecht/ Fohren oder andere Fischgallarte
weis zumachen.

NJm Hechte/ Fohren/ oder andere Fische/
die Fohren reisse am Rücken auff/ vnd laß
sie gantz. Den Hecht oder andere Fische
aber schüpe/ oder laß jhn vngeschüppet/ wie
man jhn am liebsten hat/ mache stücken daraus/
lege den Fisch in ein rein Gefesse/ geus einen guten
Wein nach nothdurfft/ vnd das dritte theil
Essig darzu/ thue etzliche geschelte Zwiebeln/ vnd
Epffel gantz daran/ binde ein gut stücklein Hausenblasen
in ein rein Tüchlein/ henge es in die
brüe/ vnd laß mit sieden/ würtze es dann abe mit
Jngwer/ Zimmet/ Pfeffer vnd Zucker/ das es
weder zu süsse noch zu sawer sey/ Wann es gnug

Pfeffer/ viel Neglin vnd Zucker/ wil man so thue
geschnittene Mandeln vnd Rosinen darzu/ vnd
laß vollend sieden/ darnach so richte die Fische
an/ setze sie ein einẽ keller/ geus die bruͤe daruͤber/
vnd laß gestehen/ So wird sie huͤbsch vnd gut.

Eine Hecht/ Fohren oder andere Fischgallarte
weis zumachen.

NJm Hechte/ Fohren/ oder andere Fische/
die Fohren reisse am Ruͤcken auff/ vnd laß
sie gantz. Den Hecht oder andere Fische
aber schuͤpe/ oder laß jhn vngeschuͤppet/ wie
man jhn am liebsten hat/ mache stuͤcken daraus/
lege den Fisch in ein rein Gefesse/ geus einen guten
Wein nach nothdurfft/ vnd das dritte theil
Essig darzu/ thue etzliche geschelte Zwiebeln/ vnd
Epffel gantz daran/ binde ein gut stuͤcklein Hausenblasen
in ein rein Tuͤchlein/ henge es in die
bruͤe/ vnd laß mit sieden/ wuͤrtze es dann abe mit
Jngwer/ Zimmet/ Pfeffer vnd Zucker/ das es
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[165/0177] Pfeffer/ viel Neglin vnd Zucker/ wil man so thue geschnittene Mandeln vnd Rosinen darzu/ vnd laß vollend sieden/ darnach so richte die Fische an/ setze sie ein einẽ keller/ geus die bruͤe daruͤber/ vnd laß gestehen/ So wird sie huͤbsch vnd gut. Eine Hecht/ Fohren oder andere Fischgallarte weis zumachen. NJm Hechte/ Fohren/ oder andere Fische/ die Fohren reisse am Ruͤcken auff/ vnd laß sie gantz. Den Hecht oder andere Fische aber schuͤpe/ oder laß jhn vngeschuͤppet/ wie man jhn am liebsten hat/ mache stuͤcken daraus/ lege den Fisch in ein rein Gefesse/ geus einen guten Wein nach nothdurfft/ vnd das dritte theil Essig darzu/ thue etzliche geschelte Zwiebeln/ vnd Epffel gantz daran/ binde ein gut stuͤcklein Hausenblasen in ein rein Tuͤchlein/ henge es in die bruͤe/ vnd laß mit sieden/ wuͤrtze es dann abe mit Jngwer/ Zimmet/ Pfeffer vnd Zucker/ das es weder zu suͤsse noch zu sawer sey/ Wann es gnug

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Die Transkription beruht auf dem Exemplar der Universitätsbibliothek Erlangen-Nürnberg, Sign. H61/4 TREW.X 1058.

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Zitationshilfe: Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 165. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/177>, abgerufen am 03.12.2024.