Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.NJm die Fische welche man wil/ vnd schüpe Eine andere Gallarte zumachen.
NJm die Fische welche man wil/ vnd schuͤpe Eine andere Gallarte zumachen.
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NJm die Fische welche man wil/ vnd schuͤpe
sie/ bestreiche sie mit Saltz/ vnd laß sie
eine stunde darinnen liegen/ streiche sie
dann abe/ oder wasche sie ein wenig aus/ vnd
lege die stuͤcken fein nacheinander in einen Kessel
oder Fischtiegel/ geus einen guten Wein dran/
das es gnug sey/ Darnach nimb Neglin/ Zimmet/
Muscatenbluͤt/ Jngwer/ Pfeffer/ vnd ein
stuͤcke Hausenblasen/ dieses alles binde in ein
Tuͤchlein/ henge es zun Fischen in die Bruͤe/ vnd
laß mit einander sieden/ Wann es nun gnug
gesotten hat/ So lege die stuͤcken in eine Schuͤssel/
bestecke sie mit Neglin/ gantzer Zimmet vnd
Zucker/ mache die Bruͤe mit Saffran wol gelbe/
vnd geuß sie dann vber die Fische. Wann sie
nun gestanden/ vnd man die Gallarte vortragen
wil/ So lege geschnittene Mandeln drumb/
So ist sie recht vnd gut.
Eine andere Gallarte zumachen.
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 162. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/174>, abgerufen am 22.02.2025. |