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Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.

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NJm die Fische welche man wil/ vnd schüpe
sie/ bestreiche sie mit Saltz/ vnd laß sie
eine stunde darinnen liegen/ streiche sie
dann abe/ oder wasche sie ein wenig aus/ vnd
lege die stücken fein nacheinander in einen Kessel
oder Fischtiegel/ geus einen guten Wein dran/
das es gnug sey/ Darnach nimb Neglin/ Zimmet/
Muscatenblüt/ Jngwer/ Pfeffer/ vnd ein
stücke Hausenblasen/ dieses alles binde in ein
Tüchlein/ henge es zun Fischen in die Brüe/ vnd
laß mit einander sieden/ Wann es nun gnug
gesotten hat/ So lege die stücken in eine Schüssel/
bestecke sie mit Neglin/ gantzer Zimmet vnd
Zucker/ mache die Brüe mit Saffran wol gelbe/
vnd geuß sie dann vber die Fische. Wann sie
nun gestanden/ vnd man die Gallarte vortragen
wil/ So lege geschnittene Mandeln drumb/
So ist sie recht vnd gut.

Eine andere Gallarte zumachen.

NJm die Fische welche man wil/ vnd schuͤpe
sie/ bestreiche sie mit Saltz/ vnd laß sie
eine stunde darinnen liegen/ streiche sie
dann abe/ oder wasche sie ein wenig aus/ vnd
lege die stuͤcken fein nacheinander in einen Kessel
oder Fischtiegel/ geus einen guten Wein dran/
das es gnug sey/ Darnach nimb Neglin/ Zimmet/
Muscatenbluͤt/ Jngwer/ Pfeffer/ vnd ein
stuͤcke Hausenblasen/ dieses alles binde in ein
Tuͤchlein/ henge es zun Fischen in die Bruͤe/ vnd
laß mit einander sieden/ Wann es nun gnug
gesotten hat/ So lege die stuͤcken in eine Schuͤssel/
bestecke sie mit Neglin/ gantzer Zimmet vnd
Zucker/ mache die Bruͤe mit Saffran wol gelbe/
vnd geuß sie dann vber die Fische. Wann sie
nun gestanden/ vnd man die Gallarte vortragen
wil/ So lege geschnittene Mandeln drumb/
So ist sie recht vnd gut.

Eine andere Gallarte zumachen.
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[162/0174] NJm die Fische welche man wil/ vnd schuͤpe sie/ bestreiche sie mit Saltz/ vnd laß sie eine stunde darinnen liegen/ streiche sie dann abe/ oder wasche sie ein wenig aus/ vnd lege die stuͤcken fein nacheinander in einen Kessel oder Fischtiegel/ geus einen guten Wein dran/ das es gnug sey/ Darnach nimb Neglin/ Zimmet/ Muscatenbluͤt/ Jngwer/ Pfeffer/ vnd ein stuͤcke Hausenblasen/ dieses alles binde in ein Tuͤchlein/ henge es zun Fischen in die Bruͤe/ vnd laß mit einander sieden/ Wann es nun gnug gesotten hat/ So lege die stuͤcken in eine Schuͤssel/ bestecke sie mit Neglin/ gantzer Zimmet vnd Zucker/ mache die Bruͤe mit Saffran wol gelbe/ vnd geuß sie dann vber die Fische. Wann sie nun gestanden/ vnd man die Gallarte vortragen wil/ So lege geschnittene Mandeln drumb/ So ist sie recht vnd gut. Eine andere Gallarte zumachen.

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Die Transkription beruht auf dem Exemplar der Universitätsbibliothek Erlangen-Nürnberg, Sign. H61/4 TREW.X 1058.

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Zitationshilfe: Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 162. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/174>, abgerufen am 21.11.2024.