Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.leufft/ aber nicht gar zu lange/ damit leufft/ aber nicht gar zu lange/ damit <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0166" n="154"/> leufft/ aber nicht gar zu lange/ damit<lb/> es nicht zehe werde/ denn so stuͤrtze es mit einander<lb/> auff ein Tuch/ druͤcke es zusammen/ vnd beschwere<lb/> es mit einem Deckel vnd Stein drauff/<lb/> wenn es wol nun versiegen vnd gebrest ist/ So<lb/> thue das Tuch dauon/ schneide feine breite vnd<lb/> lenglichte Schnitten/ wie von einem Kuͤheuter/<lb/> besprenge es mit Jngwer vnnd Saltz/ betreuffs<lb/> mit warmer Butter/ lege es auff einen<lb/> Rost/ vnd laß es ein wenig braten/ oder backe<lb/> es in einem schmaltze/ oder aber schneide viereckigte<lb/> stuͤcklein/ vnd mache eine gelbe mandel/ oder<lb/> Weinbruͤe daruͤber/ oder gieb sie in einer braunen<lb/> Kirschbruͤe oder Soͤdlein/ Man kan es auch<lb/> in einem warmen Pastetlein geben/ bestraw es<lb/> mit Jngwer/ Zimmet/ Zucker/ vnd ein wenig<lb/> Pfeffer/ geuß ein Glaß Wein darzu/ vnd laß<lb/> in einem Backofen oder Pasteten hert ein wenig<lb/> backen/ So ist es auch recht vnd gut.</p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [154/0166]
leufft/ aber nicht gar zu lange/ damit
es nicht zehe werde/ denn so stuͤrtze es mit einander
auff ein Tuch/ druͤcke es zusammen/ vnd beschwere
es mit einem Deckel vnd Stein drauff/
wenn es wol nun versiegen vnd gebrest ist/ So
thue das Tuch dauon/ schneide feine breite vnd
lenglichte Schnitten/ wie von einem Kuͤheuter/
besprenge es mit Jngwer vnnd Saltz/ betreuffs
mit warmer Butter/ lege es auff einen
Rost/ vnd laß es ein wenig braten/ oder backe
es in einem schmaltze/ oder aber schneide viereckigte
stuͤcklein/ vnd mache eine gelbe mandel/ oder
Weinbruͤe daruͤber/ oder gieb sie in einer braunen
Kirschbruͤe oder Soͤdlein/ Man kan es auch
in einem warmen Pastetlein geben/ bestraw es
mit Jngwer/ Zimmet/ Zucker/ vnd ein wenig
Pfeffer/ geuß ein Glaß Wein darzu/ vnd laß
in einem Backofen oder Pasteten hert ein wenig
backen/ So ist es auch recht vnd gut.
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 154. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/166>, abgerufen am 17.07.2024. |