Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.fein dicke Brüelein bekomme/
dann thue die ausgemachten Ein Eyter von Krebssen zumachen. NJm ein gut teil rohe Krebsse/ schneide forne fein dicke Bruͤelein bekomme/
dañ thue die ausgemachten Ein Eyter von Krebssen zumachen. NJm ein gut teil rohe Krebsse/ schneide forne <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0165" n="153"/> fein dicke Bruͤelein bekomme/ dañ thue die ausgemachten<lb/> Krebse vnd Bruͤe in ein kesselein oder<lb/> Toͤpfflein zusammen/ geus ein gleßlein essig<lb/> darzu/ wuͤrtze es mit Jngwer/ Pfeffer/ Saffran<lb/> Zimmet vnd Zucker/ vnnd las es miteinander<lb/> noch ein Soͤdlein thun/ richte sie denn mit der<lb/> Bruͤe an/ so sind sie recht.</p> </div> <div n="2"> <head> <hi rendition="#b">Ein Eyter von Krebssen zumachen.</hi> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jm ein gut teil rohe Krebsse/ schneide forne<lb/> die Koͤpffe dauon/ vnd thue das bittre<lb/> herausser/ auch hinten am schwantze das<lb/> aͤderlein/ vnnd stosse sie den in einem Moͤrsel/<lb/> sambt den schalen wol klein/ geus eine reine dicke<lb/> milch dran/ vnnd treibe sie darmit durch ein<lb/> enge sieblein/ darnach nim eine andere newe gemelckne<lb/> milch/ setze sie zum Fewer/ vnnd las sie<lb/> warm werden/ geus die durch getriebnen Krebse<lb/> sambt der bruͤe darein/ vnd las sieden das es zusammen </p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [153/0165]
fein dicke Bruͤelein bekomme/ dañ thue die ausgemachten
Krebse vnd Bruͤe in ein kesselein oder
Toͤpfflein zusammen/ geus ein gleßlein essig
darzu/ wuͤrtze es mit Jngwer/ Pfeffer/ Saffran
Zimmet vnd Zucker/ vnnd las es miteinander
noch ein Soͤdlein thun/ richte sie denn mit der
Bruͤe an/ so sind sie recht.
Ein Eyter von Krebssen zumachen.
NJm ein gut teil rohe Krebsse/ schneide forne
die Koͤpffe dauon/ vnd thue das bittre
herausser/ auch hinten am schwantze das
aͤderlein/ vnnd stosse sie den in einem Moͤrsel/
sambt den schalen wol klein/ geus eine reine dicke
milch dran/ vnnd treibe sie darmit durch ein
enge sieblein/ darnach nim eine andere newe gemelckne
milch/ setze sie zum Fewer/ vnnd las sie
warm werden/ geus die durch getriebnen Krebse
sambt der bruͤe darein/ vnd las sieden das es zusammen
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 153. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/165>, abgerufen am 17.07.2024. |