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Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.

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Das VII. Capitel.
Etzliche sonderliche Essen vnd speisen
von Krebssen zu zurichten.
Gefülte Krebsse zu machen.

NJm feine grosse Krebsse/ Seude sie im
Wasser bis sie halb gut sind/ darnach so
brich jhnen das gute Fleisch aus den
Schwäntzen/ Scheren vnd Schalen aus/ hacke
es fein klein/ thue kleine Rosinlein/ Jngwer/
wenig Pfeffer/ Zimmet/ Saffran vnd Zucker
dran/ schlage ein baar oder mehr Eyer darzu/
darnach der Krebsse viel sind/ menge alles vntereinander/
aber nicht zu dünne/ wasche den die
Schalen rein/ vnd fülle das gehackte drein/ thue
andere schalen darüber/ vnnd backe sie in einem
reinen schmaltze im tigel oder pfannen/ oder stecke
sie an spießlein/ vnd brate sie auff einem roste.

Das VII. Capitel.
Etzliche sonderliche Essen vnd speisen
von Krebssen zu zurichten.
Gefuͤlte Krebsse zu machen.

NJm feine grosse Krebsse/ Seude sie im
Wasser bis sie halb gut sind/ darnach so
brich jhnen das gute Fleisch aus den
Schwaͤntzen/ Scheren vnd Schalen aus/ hacke
es fein klein/ thue kleine Rosinlein/ Jngwer/
wenig Pfeffer/ Zimmet/ Saffran vnd Zucker
dran/ schlage ein baar oder mehr Eyer darzu/
darnach der Krebsse viel sind/ menge alles vntereinander/
aber nicht zu duͤnne/ wasche den die
Schalen rein/ vnd fuͤlle das gehackte drein/ thue
andere schalen daruͤber/ vnnd backe sie in einem
reinen schmaltze im tigel oder pfannen/ oder stecke
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[149/0161] Das VII. Capitel. Etzliche sonderliche Essen vnd speisen von Krebssen zu zurichten. Gefuͤlte Krebsse zu machen. NJm feine grosse Krebsse/ Seude sie im Wasser bis sie halb gut sind/ darnach so brich jhnen das gute Fleisch aus den Schwaͤntzen/ Scheren vnd Schalen aus/ hacke es fein klein/ thue kleine Rosinlein/ Jngwer/ wenig Pfeffer/ Zimmet/ Saffran vnd Zucker dran/ schlage ein baar oder mehr Eyer darzu/ darnach der Krebsse viel sind/ menge alles vntereinander/ aber nicht zu duͤnne/ wasche den die Schalen rein/ vnd fuͤlle das gehackte drein/ thue andere schalen daruͤber/ vnnd backe sie in einem reinen schmaltze im tigel oder pfannen/ oder stecke sie an spießlein/ vnd brate sie auff einem roste.

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Zitationshilfe: Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 149. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/161>, abgerufen am 21.12.2024.