Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.Halbfische einzuwässern das sie gros vnd dicke werden/ auff einem Roste zu braten sein. ZEuch den Halbfischen die schwartze Haut Halbfische einzuwaͤssern das sie gros vnd dicke werden/ auff einem Roste zu braten sein. ZEuch den Halbfischen die schwartze Haut <TEI> <text> <body> <div n="1"> <pb facs="#f0158" n="146"/> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Halbfische einzuwaͤssern das sie gros </hi><lb/> vnd dicke werden/ auff einem Roste zu<lb/> braten sein.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">Z</hi>Euch den Halbfischen die schwartze Haut<lb/> abe auff der oberseiten/ vnd lege sie in ein<lb/> Wasser einen tag oder nacht/ darnach seige<lb/> das Wasser davon/ vnd geus eine scharffe lauge<lb/> drauff/ vnd las sie darinnen liegen/ vngeverlichen<lb/> 24 stunden/ den nim sie wieder aus der lauge/<lb/> vnd lege sie in rein Wasser/ las sie tag vnd<lb/> nacht darinnen liegen/ damit sich die lauge wol<lb/> außzeucht/ so werden sie huͤbsch groß vnd dicke/<lb/> so man sie darnach braten wil/ so lege erstlich<lb/> kleine schmale hoͤltzlein eines strohalms dicke/<lb/> auff einen rost/ menge Jngwer/ Pfeffer vnnd<lb/> Saltz vntereinander/ vnd bestreuch die Halbfische<lb/> auff beyden seiten wol damit/ vnnd lege sie<lb/> auff die hoͤltzlein/ setze dan den rost damit vber<lb/> kohlen/ man mus aber achtung drauff geben/<lb/> das die hoͤltzlein sich nicht anzuͤnden/ vnd las die </p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [146/0158]
Halbfische einzuwaͤssern das sie gros
vnd dicke werden/ auff einem Roste zu
braten sein.
ZEuch den Halbfischen die schwartze Haut
abe auff der oberseiten/ vnd lege sie in ein
Wasser einen tag oder nacht/ darnach seige
das Wasser davon/ vnd geus eine scharffe lauge
drauff/ vnd las sie darinnen liegen/ vngeverlichen
24 stunden/ den nim sie wieder aus der lauge/
vnd lege sie in rein Wasser/ las sie tag vnd
nacht darinnen liegen/ damit sich die lauge wol
außzeucht/ so werden sie huͤbsch groß vnd dicke/
so man sie darnach braten wil/ so lege erstlich
kleine schmale hoͤltzlein eines strohalms dicke/
auff einen rost/ menge Jngwer/ Pfeffer vnnd
Saltz vntereinander/ vnd bestreuch die Halbfische
auff beyden seiten wol damit/ vnnd lege sie
auff die hoͤltzlein/ setze dan den rost damit vber
kohlen/ man mus aber achtung drauff geben/
das die hoͤltzlein sich nicht anzuͤnden/ vnd las die
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 146. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/158>, abgerufen am 22.02.2025. |