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Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.

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wol gelbe wird/ vnd setze sie von fernst zum Fewer/
vnd mache dan die verlornen Eyer also.

Nim eine seichte Pfanne oder Tigel/ geus
zweyer finger tieff Wasser drein/ vnd setze es vbers
Fewer/ vnd wenn das Wasser anfehet zu
sieden/ So mache ein Ey auff/ vnd schütte es
flurs ins siedende Wasser. Wenn du nun siehest/
das daß weisse am Ey fein hertlicht wird/
so nim es heraus/ vnd das der Totter weich bleibet/
thue andere Eyer drein/ bis derer gnung sein/
lege sie darnach auff eine geschnitne Semmel in
die Schüssel/ vnd geus die obbemelte Suppe
warm drüber/ diß ist eine gesunde/ vnd krefftige
Suppe.

Eine Rosinn Suppe.

NJm eine gute Handvol grosse vnd kleine
Rosinen durcheinander/ oder eines alleine/
Wasche sie rein/ stosse sie in einem
Mörsel/ oder reibe sie in einem reibe Topffe wol
klein/ schütte ein wenig geriebne Mandeln darzu.

wol gelbe wird/ vnd setze sie von fernst zum Fewer/
vnd mache dan die verlornen Eyer also.

Nim eine seichte Pfanne oder Tigel/ geus
zweyer finger tieff Wasser drein/ vnd setze es vbers
Fewer/ vnd wenn das Wasser anfehet zu
sieden/ So mache ein Ey auff/ vnd schuͤtte es
flurs ins siedende Wasser. Wenn du nun siehest/
das daß weisse am Ey fein hertlicht wird/
so nim es heraus/ vnd das der Totter weich bleibet/
thue andere Eyer drein/ bis derer gnung sein/
lege sie darnach auff eine geschnitne Semmel in
die Schuͤssel/ vnd geus die obbemelte Suppe
warm druͤber/ diß ist eine gesunde/ vnd krefftige
Suppe.

Eine Rosinn Suppe.

NJm eine gute Handvol grosse vnd kleine
Rosinen durcheinander/ oder eines alleine/
Wasche sie rein/ stosse sie in einem
Moͤrsel/ oder reibe sie in einem reibe Topffe wol
klein/ schuͤtte ein wenig geriebne Mandeln darzu.

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[2/0014] wol gelbe wird/ vnd setze sie von fernst zum Fewer/ vnd mache dan die verlornen Eyer also. Nim eine seichte Pfanne oder Tigel/ geus zweyer finger tieff Wasser drein/ vnd setze es vbers Fewer/ vnd wenn das Wasser anfehet zu sieden/ So mache ein Ey auff/ vnd schuͤtte es flurs ins siedende Wasser. Wenn du nun siehest/ das daß weisse am Ey fein hertlicht wird/ so nim es heraus/ vnd das der Totter weich bleibet/ thue andere Eyer drein/ bis derer gnung sein/ lege sie darnach auff eine geschnitne Semmel in die Schuͤssel/ vnd geus die obbemelte Suppe warm druͤber/ diß ist eine gesunde/ vnd krefftige Suppe. Eine Rosinn Suppe. NJm eine gute Handvol grosse vnd kleine Rosinen durcheinander/ oder eines alleine/ Wasche sie rein/ stosse sie in einem Moͤrsel/ oder reibe sie in einem reibe Topffe wol klein/ schuͤtte ein wenig geriebne Mandeln darzu.

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Zitationshilfe: Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 2. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/14>, abgerufen am 22.11.2024.