Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.Grüne Fohren oder Berßken gut zu sieden. REisse die Fohren oder Berßken am rücken Grüne Fohren/ oder andere mit Butter vnd Petersilgenwurtzeln zu sieden. NJm ein gut teil Petersilgenwurtzeln sampt Gruͤne Fohren oder Berßken gut zu sieden. REisse die Fohren oder Berßken am ruͤcken Gruͤne Fohren/ oder andere mit Butter vnd Petersilgenwurtzeln zu sieden. NJm ein gut teil Petersilgenwurtzeln sampt <TEI> <text> <body> <div n="1"> <pb facs="#f0137" n="125"/> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Gruͤne Fohren oder Berßken gut</hi><lb/> zu sieden.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">R</hi>Eisse die Fohren oder Berßken am ruͤcken<lb/> auff/ nim sie aus/ alleine im Berßken las<lb/> den rogen liegen/ wasche sie den aus einem<lb/> Wasser/ vnd seude sie in weissen Weine/ oder<lb/> halb Wasser vnd halb Wein/ wenn es nun fast<lb/> halb eingesotten ist/ so roͤste zerschnitne Zwibeln<lb/> in heissen schmaltz/ thue die Bruͤe zum theil davon/<lb/> vnd schuͤtte die Zwibeln dran/ auch ein wenig<lb/> Pfeffer/ Jngwer/ Zucker oder Honig darzu/<lb/> las es miteinander wol halb einsieden/ so man<lb/> wil/ wen sie also zugerichtet sind/ so richte sie fein<lb/> warm an/ vnd strewe Jngwer druͤber.</p> </div> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Gruͤne Fohren/ oder andere mit Butter </hi><lb/> vnd Petersilgenwurtzeln zu sieden.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jm ein gut teil Petersilgenwurtzeln sampt<lb/> den Gruͤnen/ seude sie in einem Topffe/ </p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [125/0137]
Gruͤne Fohren oder Berßken gut
zu sieden.
REisse die Fohren oder Berßken am ruͤcken
auff/ nim sie aus/ alleine im Berßken las
den rogen liegen/ wasche sie den aus einem
Wasser/ vnd seude sie in weissen Weine/ oder
halb Wasser vnd halb Wein/ wenn es nun fast
halb eingesotten ist/ so roͤste zerschnitne Zwibeln
in heissen schmaltz/ thue die Bruͤe zum theil davon/
vnd schuͤtte die Zwibeln dran/ auch ein wenig
Pfeffer/ Jngwer/ Zucker oder Honig darzu/
las es miteinander wol halb einsieden/ so man
wil/ wen sie also zugerichtet sind/ so richte sie fein
warm an/ vnd strewe Jngwer druͤber.
Gruͤne Fohren/ oder andere mit Butter
vnd Petersilgenwurtzeln zu sieden.
NJm ein gut teil Petersilgenwurtzeln sampt
den Gruͤnen/ seude sie in einem Topffe/
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 125. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/137>, abgerufen am 16.07.2024. |