Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.essig/ den nim das Jngeweide/ Majoran/
Roßmarien/ essig/ den nim das Jngeweide/ Majoran/
Roßmarien/ <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0134" n="122"/> essig/ den nim das Jngeweide/ Majoran/ Roßmarien/<lb/> Salbey/ oder was man vor gute Kreuterlein<lb/> haben kan vnd wil/ ein wenig Wacholderbeer<lb/> oder Karbey/ auch etzliche Mandeln/ oder<lb/> welsche Nuͤsse/ so man sie darzu haben wil. Dieses<lb/> alles stosse in einem Moͤrsel durcheinander/<lb/> thue ein stuͤcke frische Butter/ Jngwer/ Pfeffer<lb/> vnd Saltz darzu vnd menge es/ das schmeidig<lb/> wird/ vnd fuͤlle es in den Bradfisch/ mache jhn<lb/> den mit einem speilerchen zu das nichts heraus<lb/> falle/ vnd brate jhn auff einem Roste auff beyden<lb/> seiten fein langsam/ Man mus aber zuvor ein<lb/> hoͤltzern spießlein durch den Fisch stecken/ so zerbricht<lb/> er in dem vbwenden nicht/ Nim den ein<lb/> wenig Weinessig/ ein stuͤcklein Butter in eine<lb/> pfanne oder tigel/ las darinne sieden/ thue ein<lb/> wenig Jngwer/ Pfeffer vnd Saffran dran/ vnd<lb/> begeus den Bradfisch offte damitte/ wenn man<lb/> jhn vmbwendet/ Man mus aber auch den Fisch<lb/> zuvor/ ehe man jhn auff den Rost leget/ mit gemengten<lb/> Jngwer/ Saltz vnd Pfeffer außwendig<lb/> bestreichen/ Wen nun der Fisch wol gebraten ist/ </p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [122/0134]
essig/ den nim das Jngeweide/ Majoran/ Roßmarien/
Salbey/ oder was man vor gute Kreuterlein
haben kan vnd wil/ ein wenig Wacholderbeer
oder Karbey/ auch etzliche Mandeln/ oder
welsche Nuͤsse/ so man sie darzu haben wil. Dieses
alles stosse in einem Moͤrsel durcheinander/
thue ein stuͤcke frische Butter/ Jngwer/ Pfeffer
vnd Saltz darzu vnd menge es/ das schmeidig
wird/ vnd fuͤlle es in den Bradfisch/ mache jhn
den mit einem speilerchen zu das nichts heraus
falle/ vnd brate jhn auff einem Roste auff beyden
seiten fein langsam/ Man mus aber zuvor ein
hoͤltzern spießlein durch den Fisch stecken/ so zerbricht
er in dem vbwenden nicht/ Nim den ein
wenig Weinessig/ ein stuͤcklein Butter in eine
pfanne oder tigel/ las darinne sieden/ thue ein
wenig Jngwer/ Pfeffer vnd Saffran dran/ vnd
begeus den Bradfisch offte damitte/ wenn man
jhn vmbwendet/ Man mus aber auch den Fisch
zuvor/ ehe man jhn auff den Rost leget/ mit gemengten
Jngwer/ Saltz vnd Pfeffer außwendig
bestreichen/ Wen nun der Fisch wol gebraten ist/
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 122. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/134>, abgerufen am 16.02.2025. |