Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.stücken draus/ besprenge jhn mit
saltze vnd würtze/ Einen guten gefülten Bradfisch zu machen es sey eine Gäse/ Brossen/ Rappen oder wie einer genand werden mag. NJm einen Bradfisch/ es sey wasserley er stuͤcken draus/ besprenge jhn mit
saltze vnd wuͤrtze/ Einen guten gefuͤlten Bradfisch zu machen es sey eine Gaͤse/ Brossen/ Rappen oder wie einer genand werden mag. NJm einen Bradfisch/ es sey wasserley er <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0133" n="121"/> stuͤcken draus/ besprenge jhn mit saltze vnd wuͤrtze/<lb/> wie obengemeldet/ mache in dessen das soͤdlein.<lb/> Nim ein gut theil braune Butter/ brenne<lb/> oder roͤste zwene loͤffelvol schoͤn weiß Mehl darinnen/<lb/> geus den ein gleßlein Essig darzu/ thue<lb/> ein wenig Zucker darein/ auch ein wenig kleine<lb/> Rosinlein/ so man wil/ Wuͤrtze es mit Jngwer/<lb/> Pfeffer/ Zimmet vnd Saffran/ vnd las es<lb/> mit einander sieden/ es ist ein gut bruͤelein/ geus<lb/> es den vber oder vnter den Ahl/ oder aber vber<lb/> andere Fische.</p> </div> <div n="2"> <head><hi rendition="#b">Einen guten gefuͤlten Bradfisch zu machen </hi><lb/> es sey eine Gaͤse/ Brossen/ Rappen oder<lb/> wie einer genand werden mag.</head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jm einen Bradfisch/ es sey wasserley er<lb/> wolle/ oder wie einer genand werden mag/<lb/> Denn schupe/ vnd zerkerbe jhn auff beyden<lb/> seiten/ Schneide jhn am bauche ein wenig<lb/> auff/ nim das Jngeweide heraus/ thue die Galle<lb/> davon/ vnd lege den Fisch eine halbe stunde in </p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [121/0133]
stuͤcken draus/ besprenge jhn mit saltze vnd wuͤrtze/
wie obengemeldet/ mache in dessen das soͤdlein.
Nim ein gut theil braune Butter/ brenne
oder roͤste zwene loͤffelvol schoͤn weiß Mehl darinnen/
geus den ein gleßlein Essig darzu/ thue
ein wenig Zucker darein/ auch ein wenig kleine
Rosinlein/ so man wil/ Wuͤrtze es mit Jngwer/
Pfeffer/ Zimmet vnd Saffran/ vnd las es
mit einander sieden/ es ist ein gut bruͤelein/ geus
es den vber oder vnter den Ahl/ oder aber vber
andere Fische.
Einen guten gefuͤlten Bradfisch zu machen
es sey eine Gaͤse/ Brossen/ Rappen oder
wie einer genand werden mag.
NJm einen Bradfisch/ es sey wasserley er
wolle/ oder wie einer genand werden mag/
Denn schupe/ vnd zerkerbe jhn auff beyden
seiten/ Schneide jhn am bauche ein wenig
auff/ nim das Jngeweide heraus/ thue die Galle
davon/ vnd lege den Fisch eine halbe stunde in
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 121. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/133>, abgerufen am 16.07.2024. |