Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611.alsden thue jhn wieder heraus/ vnd wasche
jhn Aber einen Ahl gut zubereiten. NJm einen Ahl/ zeuch jhme die Haut abe/ alsden thue jhn wieder heraus/ vnd wasche
jhn Aber einen Ahl gut zubereiten. NJm einen Ahl/ zeuch jhme die Haut abe/ <TEI> <text> <body> <div n="1"> <div n="2"> <p><pb facs="#f0129" n="117"/> alsden thue jhn wieder heraus/ vnd wasche jhn<lb/> aus einem andern frischen Wasser/ vnd geus<lb/> jhn einen guten Wein dran/ vnd las jhn wol<lb/> drinnen sieden/ wen er nun wol vnd halb gesotten<lb/> ist/ so thue ein gut theil klein gehackte oder geschnitne<lb/> Opffel/ viel kleine Rosinlein/ Zucker<lb/> oder Honig darzu/ wuͤrtze jhn wol mit Jngwer/<lb/> Zimmet vnd Saffran/ las jhn wieder einen guten<lb/> sod thun/ so wird er recht.</p> </div> <div n="2"> <head> <hi rendition="#b">Aber einen Ahl gut zubereiten.</hi> </head><lb/> <p><hi rendition="#in">N</hi>Jm einen Ahl/ zeuch jhme die Haut abe/<lb/> vnd mache stuͤcken draus/ wie zuvor gemeldet/<lb/> thue jhn in ein keßlein/ oder topff/<lb/> geus ein wenig Wasser/ vnnd mehr Wein den<lb/> Wasser dran/ saltze jhn wol/ vnd las jhn eine<lb/> halbe stunde drinne liegen vnd sieden/ Jn dessen<lb/> roͤste ein gut theil kleine geschnitne Zwibeln in einer<lb/> heissen Butter/ vnd schuͤtte sie dran/ Wuͤrtze<lb/> es wol mit Jngwer/ Pfeffer vnd Neglein/ auch<lb/> gantze Muscatennus/ lege ein stuͤcklein Butter </p> </div> </div> </body> </text> </TEI> [117/0129]
alsden thue jhn wieder heraus/ vnd wasche jhn
aus einem andern frischen Wasser/ vnd geus
jhn einen guten Wein dran/ vnd las jhn wol
drinnen sieden/ wen er nun wol vnd halb gesotten
ist/ so thue ein gut theil klein gehackte oder geschnitne
Opffel/ viel kleine Rosinlein/ Zucker
oder Honig darzu/ wuͤrtze jhn wol mit Jngwer/
Zimmet vnd Saffran/ las jhn wieder einen guten
sod thun/ so wird er recht.
Aber einen Ahl gut zubereiten.
NJm einen Ahl/ zeuch jhme die Haut abe/
vnd mache stuͤcken draus/ wie zuvor gemeldet/
thue jhn in ein keßlein/ oder topff/
geus ein wenig Wasser/ vnnd mehr Wein den
Wasser dran/ saltze jhn wol/ vnd las jhn eine
halbe stunde drinne liegen vnd sieden/ Jn dessen
roͤste ein gut theil kleine geschnitne Zwibeln in einer
heissen Butter/ vnd schuͤtte sie dran/ Wuͤrtze
es wol mit Jngwer/ Pfeffer vnd Neglein/ auch
gantze Muscatennus/ lege ein stuͤcklein Butter
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Zitationshilfe: | Deckhardt, Johann: New/ Kunstreich und Nützliches Kochbuch. Leipzig, 1611, S. 117. In: Deutsches Textarchiv <https://www.deutschestextarchiv.de/deckhardt_kochbuch_1611/129>, abgerufen am 02.03.2025. |